Afbeelding
Pixabay

Woensdag actiemiddag voor speeltuin aan Eleanor Rooseveltlaan

14 juni 2021 om 12:45 Recreatie

AMSTELVEEN De SP heeft al geruime tijd contact met moeders uit de wijk Kostverloren. Zij melden dat het droevig gesteld is met de mogelijkheden om buiten te spelen. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen na schooltijd niet veilig buiten spelen en met name in de E. Rooseveltlaan is het droevig gesteld, aldus de SP. 

De partij heeft van Amstelveen Sport de toezegging gekregen dat er na de zomervakantie activiteiten voor de kinderen zullen komen. ‘Dat is een mooi begin. Maar de kinderen willen gewoon na schooltijd lekker buiten kunnen spelen. In een speeltuin, die er nu niet is.’ 

Daarom gaan de kinderen samen met hun moeders op woensdag 16 juni tussen 14.00 en 16.00 uur actie voeren. De SP ondersteunt deze actie van harte. Vooral omdat ze zien hoe belangrijk het is om de mensen uit de E. Rooseveltlaan een stem te geven. Raadslid Marina Casadei: “We zien al lange tijd dat in de wijken waar de mensen mondig zijn en weten welke wegen bewandeld moeten worden er ook veel voor elkaar wordt gekregen. In de wijken waar dat niet het geval is komt er weinig van de grond qua buurtinitiatieven. Kostverloren is typisch zo’n buurt waar mensen druk zijn met overleven en het draaiend houden van hun gezin. Daarom ben ik blij dat er in ieder geval contact is gezocht met de SP. Wij ondersteunen de actie van de gezinnen uit deze buurt graag. Wethouder Berkhout vindt dat er voldoende speeltuinen zijn in Amstelveen, maar hij zou toch echt de situatie in de E. Rooseveltlaan moeten zien en komen spreken met de moeders. Ik heb hem daarom ook uitgenodigd om te komen kijken”.

De actiemiddag is vooral bedoeld voor de kinderen uit de wijk Kostverloren. Er is woensdagmiddag dan ook van alles te doen, zoals een workshop capoeira met Studio Capoeira en een springkussen. En dat allemaal op het grasveld van de Eleanor Rooseveltlaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie