Hugo Siblesz (voorzitter bestuur Cobra Museum), de Mexicaanse ambassadeur José Antonio Zabalgoitia, burgemeester Tjapko Poppens en Stefan van Raay (waarnemend directeur Cobra Museum). .
Hugo Siblesz (voorzitter bestuur Cobra Museum), de Mexicaanse ambassadeur José Antonio Zabalgoitia, burgemeester Tjapko Poppens en Stefan van Raay (waarnemend directeur Cobra Museum). . Matthijs Immink

Ambassadeur Mexico opent Frida Kahlo-expositie in Cobra Museum Amstelveen

11 juni 2021 om 10:02 Kunst

AMsTELVEEN De ambassadeur van Mexico, José Antonio Zabalgoitia,heeft donderdag de tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’ geopen in het Cobra Museum in Amstelveen. De ambassadeur werd ontvangen door burgemeester Tjapko Poppens en de waarnemend directeur van het Cobra Museum, Stefan van Raay. Naast een bezoek aan de tentoonstelling konden de gasten genieten van Mexicaanse muziek en dans. 

Het Cobra Museum heeft op zaterdag 5 juni na een lange lockdown de deuren van het museum weer geopend voor publiek. De tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’ trok in de eerste week al ruim 2.000 bezoekers. Het museum toont de unieke Gelman Collection of Mexican Modern Art, die voor het eerst in Nederland te zien. De collectie bevat maar liefst 23 werken van de hand van Frida Kahlo, waaronder enkele van haar beroemde zelfportretten. 

Tot en met 26 september is het Cobra Museum dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.  Het museum omlijst de tentoonstelling wekelijks met Mexicaanse activiteiten. Op woensdagen en zaterdagen zijn er workshops voor het hele gezin . Zo vindt er op zaterdagmiddag 12 juni een salsa workshop plaats. Plaatsen zijn uiteraard beperkt en binnen de huidige maatregelen. Voor meer informatie en het boeken van toegangskaarten: cobra-museum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie