Alice Sunderland.
Alice Sunderland. Dennis Swiatkowski

Amstelveense juwelenontwerpster Alice Sunderland in de prijzen op prestigieuze JCK Jeweler Choice Awards

11 juni 2021 om 07:37 Overig

AMSTELVEEN Juwelenontwerpster Alice Sunderland wint als enige Europese finalist een prijs op de jaarlijkse JCK Jeweler’s Choice Awards in Amerika. Alice ontving een ‘zilveren medaille’ in de categorie ‘Personalized Jewelry’. JCK Jeweler’s Choice Awards zijn een autoriteit binnen de juwelenbranche als het gaat om de beste en de meest innovatieve juwelen. Het is één van de grootste ontwerpwedstrijden voor juwelenontwerpers binnen de branche. Alice Sunderland deed mee met haar kalenderring in de categorie ‘Personalized Jewelry’. Deze bijzondere ring bestaat uit 365 sprankelende diamanten, gezet in 12 rijen. 

Iedere diamant symboliseert een dag van het jaar. Op een speciale datum van de drager wordt een gekleurde diamant gezet zodat deze memorabele dag kan worden vereeuwigd. Denk hierbij aan de geboorte van een kind, een verloving of een andere belangrijke gebeurtenis. Elke kalenderring kan door de gekleurde diamant persoonlijk worden gemaakt en is daarom een terechte finalist in deze categorie.

Juwelenontwerpers van over de hele wereld stuurden hun meest innovatieve, indrukwekkende juweelontwerpen in waarvan zij vinden die het beste hun merk vertegenwoordigd. Meer dan 20.000 juweliers, juwelen-influencers en juwelen-redacteuren brachten hun stem uit op hun meest favoriete juweelontwerp. De finalisten worden ieder jaar in maart bekend gemaakt tijdens de JCK-juwelenshow in Las Vegas (U.S.A). Door Covid-19 is deze juwelenshow verplaatst naar augustus en zullen de finalisten daar worden gehuldigd. 

“Het is een hele eer om finalist te worden van zo’n grote internationale juwelenontwerpwedstrijd en erkend te worden door mensen uit de juwelenbranche. Het is geweldig dat Amerika nu ook mijn kalenderringen heeft ontdekt. Dit is een mooie eerste stap om de Amerikaanse markt bekend te maken met mijn persoonlijke juwelen”, zegt Alice, oprichter en juwelenontwerpster van het merk Alice Sunderland.
Alice is gespecialiseerd in het ontwerpen van maatwerk-juwelen waar een moment, verhaal of herinnering centraal staat. Hierdoor ontstaan er persoonlijke juwelen met veel betekenis, die generaties na elkaar kunnen worden doorgegeven. Het merk werkt met hoogwaardige materialen zoals 18-karaats goud, diamanten en edelstenen. De ateliers van Alice Sunderland bevinden zich in Amsterdam en Antwerpen. In september zal het merk een nieuwe collectie in Nederland lanceren waarbij het bijzondere moment weer centraal zal staan. Meer informatie op: https://alice-sunderland.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie