Afbeelding
Pixabay

Wandelend de wijk verkennen met ‘Ontdek ons Bovenkerk’

10 juni 2021 om 15:30 Activiteiten

AMSTELVEEN Een aantal vrijwilligers uit Bovenkerk heeft voor mensen die er graag op uit gaan een leuke wandeltocht door Bovenkerk uitgezet, die zaterdag 12 juni plaatsvindt, uiteraard wel met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. De organisatie van de wandeling is in handen van de mensen die buiten coronatijd in Bovenkerk het ‘Samen Eten’ en het ‘Zomerfeest’ verzorgen. Starten is mogelijk tussen 11.00 en 15.00 uur. 

Wandelen kan individueel met familie, buren, vrienden en kennissen. Iedereen bepaalt zelf de eigen starttijd. Zo wordt er gelopen in kleine groepjes waarbij de 1,5 meter goed in acht kan worden genomen en er op een veilige manier kan worden gewandeld. De wandeling is een paar kilometer, maar wie dat te ver vindt kan de tocht naar eigen inzicht inkorten. Het is niet verplicht in Bovenkerk te wonen. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen om Bovenkerk te ontdekken. 

Er is een uniek boekje gemaakt met veel oude foto`s en verhalen. Iedere deelnemer krijgt een boekje, met daarin ook een plattegrond van de wandeling. Er zijn deze dag vijf startplekken. Wandelaars kunnen kiezen vanaf welke startlocatie ze gaan lopen. Bij elke startplek is een kraam met vrijwilligers een wandelboekje geven en de lopers verder op pad helpen. De vijf startlocaties zijn: 

1. St. Urbanuskerk, Noorddammerlaan 124. Hier is te zien hoe het herstel van de kerk vordert. Er kan een daklei gekocht worden die voorzien van de naam van de koper voor eeuwig wordt vastgelegd op het dak van de kerk. Ook is bij de kerk de St. Urbanus chocolade te koop.

2. VOKA, Vierlingsbeeklaan 24. Hier is koffie/thee/fris met appelgebak verkrijgbaar dat speciaal gebakken is door medewerkers van Ons Tweede Thuis. Ook zijn er leuke spelactiviteiten om aan deel te nemen.

3. De Mgr. Dr. Poelslaan, op de hoek met de Pastoor Roozenlaan. In deze eerste lief-en leedlaan van Amstelveen wordt uitleg gegeven over de betekenis hiervan. Ook staan er heerlijke hapjes klaar.

4. Het Urbanuspark bij het speelbadje. Daar zijn leuke activiteiten en ook muziek ontbreekt niet. De ijscoman van Bovenkerk voorziet de wandelaars van een ijsje.

5. Jeu de Boulesbaan, tegenover Ringslang 10. Hier kunnen de lopers onder toeziend oog van een deskundige jury testen hoe goed zij een bal in een ring kunnen werpen. Uiteraard ontbreekt ook hier een versnapering niet. Naast het wandelboekje en de routebeschrijving krijgen de deelnemers ook een lijst met vragen over plekken die zij onderweg zien. 

De organisatie is benieuwd hoe goed de deelnemers Bovenkerk kennen. Zij hopen veel deelnemers te mogen verwelkomen. De wandeling, het boekje en alle versnaperingen onderweg worden gratis aangeboden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie