Jan Jansen overhandigt het eerste exemplaar van zijn memoires aan wethouder Herbert Raat.
Jan Jansen overhandigt het eerste exemplaar van zijn memoires aan wethouder Herbert Raat. naomi heidinga

Schoenkunstenaar Jan Jansen overhandigt eerste exemplaar memoires aan wethouder Herbert Raat

9 juni 2021 om 11:20 Kunst

AMSTELVEEN Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen & Dutch Design’ in Museum JAN te Amstelveen is het boek ‘Werken - De memoires van Jan Jansen’ verschenen. De boekpresentatie werd dinsdag feestelijk gevierd in Museum JAN dat na een maandenlange sluiting de deuren weer heeft geopend voor publiek. Het eerste exemplaar werd door schoenkunstenaar Jan Jansen aangeboden aan Herbert Raat, wethouder cultuur.

In het museum is momenteel de tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen & Dutch design’ te zien.
“Wij zijn trots om Jan Jansen, zijn vrouw Tonny en deze prachtige tentoonstelling in Amstelveen te hebben”, zegt wethouder Raat. “De tentoonstelling is er een met internationale allure. Ik wil iedereen uitnodigen om een kijkje te komen nemen en je te laten inspireren door de bijzondere en eigenzinnige ontwerpen van Jan.”
TENTOONSTELLING De tentoonstelling toont zes decennia aan iconisch werk van schoenontwerper Jan Jansen samen met het werk van Nederlandse designers. Deze is te zien tot en met zondag 19 augustus in Museum JAN.
MEMOIRES Het boek ‘Werken - De memoires van Jan Jansen’, uitgegeven bij Waanders Uitgevers, is verkrijgbaar in de museumwinkel, boekhandel (ISBN: 978 94 6262 327 9) en online voor 24,50 euro. Een gelimiteerde, gesigneerde oplage is voorzien van een schoenschets van de hand van Jan Jansen. Deze is exclusief verkrijgbaar in de museumwinkel voor 49,50 euro.


Foto’s: Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie