Om samen buiten te bewegen is het bos de ideale plek.
Om samen buiten te bewegen is het bos de ideale plek. Eigen foto

Senioren sporten weer samen buiten: ‘Wat hebben we dat hard nodig’

9 juni 2021 om 07:30 Activiteiten

AMSTELVEEN Maandenlang bleven de deuren van de sportschool gesloten en golden er strenge maatregelen met betrekking tot buiten sporten. Nu de meeste senioren gevaccineerd zijn en de zon zich vaker laat zien, beginnen de sportkriebels weer op te spelen. “Maar het is vooral de drempel die door het vaccineren lager is geworden: senioren durven weer lekker samen te bewegen”, aldus Esther Zoetmulder van GezondOud, de eerste social sport community van Nederland. Ook in Amstelveen zijn er locaties van GezondOud.

Door de coronapandemie werd de ruimte om in te bewegen letterlijk en figuurlijk steeds kleiner. Stap voor stap probeert iedereen terug te gaan naar het nieuwe normaal, maar dat is niet voor alle senioren even vanzelfsprekend. Het lichaam kan stijf aanvoelen en er zijn misschien een paar kilo’s bijgekomen. Om nu de draad weer op te pakken, dat vraagt een zekere discipline: “Toch merken we dat dat bij de senioren die bij GezondOud sporten vrij goed lukt. Iedereen is blij om weer samen te kunnen bewegen en wil graag fitter de zomer in”, aldus Esther Zoetmulder, mede-oprichtster van GezondOud.

Ze vervolgt: “We zien wat het afgelopen jaar met mensen heeft gedaan. Tegelijkertijd ervaren we dagelijks de positieve energie die er bij mensen vrijkomt zodra ze weer met elkaar sporten in de buitenlucht. Al binnen 1 à 2 lessen voelen mensen zich sterker en energieker!”

GezondOud is in juni 2018 opgericht met een missie: mensen helpen gezond en gelukkig ouder te worden. “Met die missie in ons achterhoofd bieden we groepstrainingen in de buitenlucht, online trainingen en tal van gezellige activiteiten waar vrijblijvend aan deelgenomen kan worden. Het is de combinatie van vitaal en sociaal wat GezondOud uniek maakt en waar men juist nu zo ontzettend veel behoefte aan heeft”, licht Constance Schuller mede-oprichtster van GezondOud toe. “Op dit moment sporten we met ruim 600 deelnemers in 55 natuurgebieden in Noord-Holland en Utrecht. Dit aanbod gaan we deze zomer verder uitbreiden. Het afgelopen jaar is het belang van een gezond immuunsysteem nogmaals benadrukt. En hoe complex dat ook is, de wetenschap is het over één ding eens: degenen die regelmatig sporten, worden minder vaak ziek.”

OVER GEZOND OUD GezondOud is in 2018 opgericht door Constance Schuller en Esther Zoetmulder. Het is de eerste socialsport community van Nederland, met ruim 600 enthousiaste deelnemers en 55 trainingslocaties in de mooiste natuurparken van Nederland. GezondOud is dé plek voor 60+ers om te sporten en nieuwe mensen te leren kennen. “Op een positieve manier proberen wij de doelgroep in beweging te krijgen en houden en zowel sociaal als vitaal met elkaar te verbinden. Dat doen we ‘offline’ met trainingen en activiteiten in de buitenlucht, en ‘online’ met onze eigen videotrainingen. Zo groeien wij samen toe naar de grootste actieve 60+ community van Nederland.” Kijk voor meer informatie over de Amstelveense locaties op: www.gezondoud.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie