Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Pandeigenaren helpen huurders Kostverlorenhof

4 juni 2021 om 11:30 Winkels

AMSTELVEEN Het winkelcentrum Kostverlorenhof kent twee Bedrijfsinvesteringzones (BIZzen) die elkaar versterken; de BIZ pandeigenaren en een ondernemers BIZ. Elk jaar investeren zowel de pandeigenaren als de ondernemers in het winkelcentrum. Denk aan promotie, inrichting en aankleding, bloemen en planten, maar bijvoorbeeld ook social media-campagnes. Met als doel om het winkelcentrum aantrekkelijk te houden, de bekendheid te vergroten en het winkelcentrum te versterken. 

De eigenaren van het winkelcentrum Kostverlorenhof vinden de voortzetting van de BIZ belangrijk en hebben besloten de ondernemers in het tweede BIZ jaar (2023) te helpen. De BIZ eigenarenvereniging maakt dan vanuit haar eigen budget 50 procent van het BIZ ondernemers jaarbudget over aan de BIZondernemers. Het winkelcentrum kent een groot aantal horecavestigingen, procentueel meer dan in andere winkelcentra en -gebieden. Een groot deel van de ondernemers is dan ook zwaar getroffen door de coronacrisis. Bij de Bedrijfsinvesteringzones Kostverlorenhof wordt er vijf jaar lang, door de gemeentelijke belastingdienst, een BIZ-bijdrage bij de ondernemers en pandeigenaren geheven. Deze bijdrage wordt door de gemeente uitgekeerd aan de BIZondernemersvereniging. Omdat veel Amstelveense ondernemers hard zijn getroffen door de coronacrisis heeft het college van B en W onlangs besloten om de BIZ heffingen voor de ondernemersvereniging in 2022 niet te heffen, maar de BIZ ondernemersvereniging wel de BIZ bijdrage volledig te vergoeden. De eigenaren gaan de helft van hun jaarbudget overdragen aan de ondernemers. De BIZ ondernemersvereniging kan dit bedrag inzetten als coulanceregeling voor de getroffen ondernemers. Leden van de BIZ kunnen in het tweede BIZ jaar een coulance van 50 procent van de BIZ heffing aanvragen en krijgen dit dan, namens de pandeigenaren, vergoed door de BIZ ondernemers. Blijft er van het coulancebudget geld over dan mogen de BIZ ondernemers dit naar eigen inzicht besteden binnen de BIZ.

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “Wij vinden dit een heel warm gebaar van de BIZ eigenarenvereniging en een mooi voorbeeld van hoe pandeigenaren huurders kunnen helpen.” Atilla Meulenbelt van BIZ ondernemers: ”Als Vereniging BIZ winkeliers Kostverlorenhof zijn we zeer verheugd met dit genereuze gebaar. De coronacrisis heeft een groot aantal van onze leden hard getroffen en de coulanceregeling is voor hen daarom zeer welkom. Een positief signaal dat zowel het gemeenschappelijke doel, als ook de goede onderlinge verstandhouding tussen de winkeliers en de pandeigenaren bevestigt.”

Barbara Groeneveld en John Magielsen van de BIZ pandeigenaren: “De onderlinge samenwerking tussen de twee BIZzen is heel goed waardoor we echt samenwerken aan activiteiten ter verbetering van winkelcentrum Kostverlorenhof. Hierin spelen wij een ondersteunende rol aan de ondernemers. We willen dan ook graag onze huurders een hart onder de riem steken én eraan meewerken om de BIZ samenwerking de komende 5 jaar voort te zetten zodat we samen een sterk winkelgebied/centrum behouden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie