Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Testen voor Toegang kan nu op sneltestlocatie in Emergohal

4 juni 2021 om 10:30 Corona

AMSTELVEEN Culturele instellingen mogen vanaf zaterdag 5 juni hun deuren weer openen. Ook zijn evenementen en sportwedstrijden weer toegestaan. In bepaalde gevallen is een sneltest vereist. Mensen die een evenement, sportwedstrijd of voorstelling willen bijwonen waar een sneltest voor vereist is, kunnen zich gratis laten testen. Op 2 juni is daarvoor een sneltestlocatie in de Emergohal in Amstelveen geopend.

Door de inzet van coronatoegangsbewijzen kan de samenleving eerder of ruimer op verantwoorde wijze open, ook nu het coronavirus nog niet helemaal onder controle is.

Daardoor is een bezoek aan het theater, sportwedstrijd of evenement op een eerder moment voor meer mensen mogelijk. Met een coronatoegangsbewijs kunnen mensen deelnemen aan culturele en sportevenementen of activiteiten. 

Voor podia geldt: zonder testen mogen de kleinere podia 50 personen per zaal ontvangen. Voor podia met meer dan 1.000 zitplaatsen zijn dat 250 personen. Met testen geldt het 1,5 meterprotocol voor alle podia.

De test moet worden afgenomen binnen 40 uur voor een activiteit of evenement. Maak een afspraak via: https://www.testenvoortoegang.org/. Binnen een uur wordt de uitslag gestuurd.

Kijk op evenementen om te zien voor welke evenementen een testbewijs nodig is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie