Tijdens de Girlsnight komen onder meer social media, sexting en grooming aan bod.
Tijdens de Girlsnight komen onder meer social media, sexting en grooming aan bod. Pixabay

Jongerenwerk houdt drie thema-avonden voor meiden uit Amstelveen

1 juni 2021 om 07:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het Jongerenwerk van gemeente Amstelveen houdt op 3, 10 en 24 juni de eerste editie van Girlsnight! Deze avonden zijn bedacht en georganiseerd in samenwerking met meiden uit Amstelveen. Naast samen eten, gaan ze met elkaar in gesprek over hun zelfbeeld, seksualiteit, identiteit, social media en nog veel meer.

Doel van de avonden is om sociale omgangsvormen, toekomstplannen en persoonlijke ontwikkeling te bespreken en daardoor positief te ontwikkelen. Jongerenwerk wil met deze avonden de meiden in hun kracht zetten en weerbaarder maken tegen negatieve invloeden van buitenaf.

ZELFBEELD Op donderdag 3 juni staat de Girlsnight in het teken van ‘Self-love’ en ‘Self-care’. Aan bod komen vragen als hoe kijk je naar jezelf en je leven, en waar sta jij voor en wat wil je bereiken. Door ervaringen te delen kunnen deelnemers elkaar inspireren. Als afsluiter van deze avond kunnen mesijes die dat willen  op de foto gezet worden door fotograaf@barbarasalem. 

SEKSUALITEIT ijdens de tweede Girlsnight die op 10 juni plaatsvindt, wordt seksualiteit bespreekbaar gemaakt. De bedoeling is om meiden te helpen bij het stellen vaneen realistisch en positief beeld over liefde, relaties en seksualiteit. Daarnaast is er escaperoom rond de thema’s sexting en grooming.

CRIMINALITEIT De laatste Girlsnight staat op 24 juni in het teken van meiden in de criminaliteit. Er wordt aandacht besteed aan bewustwording en op de eigen krachten die meiden kunnen gebruiken om zich afzijdig te houden van criminaliteit.

De avonden zijn afzonderlijk te volgen, meiden kunnen kiezen voor het onderwerp dat hen aan spreekt. De avonden vinden op de donderdagen 3, 10 en 24 juni plaats aan Parlevinker 15 in Amstelveen. Ze duren van 17.30 tot 20.30 uur en er is steeds plaats voor zo’n tien meiden. Vragen stellen en aanmelden kan via jongerenwerk@amstelveen.nl  (Bij aanmelding worden belangstellenden verzocht aan te geven op welke avond zij willen komen).  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie