De deelnemers met Wil Roode na afloop van de sponsorloop.
De deelnemers met Wil Roode na afloop van de sponsorloop. Stadshartkerk Amstelveen

Sponsorloop Stadshartkerk brengt ruim 2.500 euro op voor Voedselbank Amstelveen

31 mei 2021 om 09:58 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Kinderen en tieners van de Stadshartkerk Amstelveen hebben zondag met een sponsorloop 2.562 euro bijeengebracht voor de plaatselijke Voedselbank. De kinderen deden hun uiterste best om in een half uur zoveel mogelijk rondjes te rennen op de atletiekbaan. Atletiekvereniging Startbaan had de baan hiervoor ter beschikking gesteld.

Wil Roode van de Voedselbank was aanwezig om het startschot te geven. Achteraf toen de opbrengst bekend werd, nam zij onder luid applaus de cheque in ontvangst. “Dit betekent dat kinderen en ouders van de Voedselbank heel lang elke week vers fruit en verse groenten krijgen,” aldus Wil Roode. De Voedselbank is een stichting en krijgt wel subsidie, maar heeft hier normaal gesproken geen geld voor, zo vertelde zij.

De sponsorloop was onderdeel van de Zondag voor de Stad. Drie keer per jaar is er op zondag geen kerkdienst, maar trekt de Stadshartkerk, samen met anderen die willen aansluiten, Amstelveen in om zich in te zetten voor de lokale gemeenschap. Deze zondag gingen mensen ook vuilprikken, werd er als verrassing gekookt voor anderen en schreven mensen spontane, bemoedigende kaarten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie