De eerste Balkon beweegdag was een groot succes.
De eerste Balkon beweegdag was een groot succes. AmstelveenSport

Samen bewegen tijdens tweede Nationale Balkon Beweegdag op 4 juni

31 mei 2021 om 07:37 Activiteiten

AMSTELVEEN Op vrijdag 4 juni om 11.00 uur is de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag. In heel Nederland wordt er op de balkons van woon- en zorglocaties bewogen, gedanst en plezier gemaakt.

BEWEEGLESSEN Buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport is de grondlegger van het Balkon bewegen. Zij gaf tijdens de eerste coronagolf als eerste in Nederland beweeglessen aan de bewoners op de balkons van de woon- en zorglocaties in Amstelveen. Dit initiatief trok de aandacht van de landelijke pers en heeft voor de eerste succesvolle Nationale Balkon Beweegdag gezorgd, gevolgd door de tweede editie op vrijdag 4 juni.

MASTERCLASS Om te zorgen dat alle woon- en zorgcentra in Amstelveen mee kunnen doen aan de Nationale Balkon Beweegdag heeft Mieke in de afgelopen weken masterclasses ‘Balkon bewegen’ gegeven aan sport- en beweegprofessionals. Nu kunnen zij samen met de buurtsportcoaches van AmstelveenSport bijna alle woon- en zorglocaties in Amstelveen tegelijkertijd laten meedoen aan deze feestelijke dag.

Balkon bewegen is een leuke manier om veilig actief te blijven op een kleine ruimte en toch contact met anderen te hebben. Familie en vrienden van de bewoners van de woon- en zorglocaties in Amstelveen zijn daarom van harte uitgenodigd om buiten op 1,5 meter afstand mee te doen met dit feest en zo de bewoners een hart onder de riem te steken.

INFORMATIE Voor meer informatie over de organisatie van de Nationale Balkon Beweegdag in Amstelveen kan gemaild worden naar Mieke Regelink via m.regelink@amstelveensport.nl of bel 088-855104.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie