Philip Dröge bij boekhandel Libris Venstra voor een gesprek en signeren

27 mei 2021 om 08:37 Overig Deel je nieuws

Ada Ruiter van Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein sprak met schrijver Philip Dröge over zijn nieuwe boek ‘Moederstad’. Tevens nam hij de tijd om te signeren, deze gesigneerde exemplaren zullen te koop zijn tijdens de Boekenweek die 29 mei van start gaat.

Philip Dröge is het type verteller dat men zich als leraar geschiedenis zou wensen. De brede blik, meeslepende verhalen, elk nieuw lesuur weer feest.’ •••• NRC

In Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?

Tijdens een meeslepende zoektocht naar antwoorden legt hij de historie van de stad én zijn familiegeschiedenis bloot. Uit het verleden duiken de meest verrassende voorvaders en -moeders op. Een Duitse soldaat die aan het moorden slaat, een slavin van Soembawa, een Hollandse haremhouder en een Chinese vrouw met erg lange oorlellen. Samen vertellen ze het verhaal van een metropool in wording.

Moederstad is de intieme biografie van de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad. Het is een kroniek over dik drie eeuwen liefde, geweld, slavernij, seks, onderdrukking en hoop.

Gesprek bekijken? Zie bijgevoegde video

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie