Afbeelding
Politie.nl

Verdachte steekincident in Amsterdamse Pijp blijft langer in cel

26 mei 2021 om 11:15 Misdaad

AMSTELVEEN (ANP) - De 29-jarige verdachte van het vijfvoudige steekincident in de Amsterdamse buurt De Pijp blijft langer in de cel. De rechter-commissaris heeft beslist dat de Amstelvener zeker twee weken langer vast blijft zitten, meldt het Openbaar Ministerie.

Aangezien de man in beperkingen zit, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat, zijn nadere details over de zaak nog niet bekend.

In en bij de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat werden vrijdagavond vijf mensen neergestoken. Een 64-jarige man uit Amsterdam stierf aan zijn verwondingen. De vier andere slachtoffers, tussen de 21 en 28 jaar oud uit Amsterdam en Haarlem, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het OM zijn ze buiten levensgevaar. Tot nu toe lijkt er geen verband te bestaan tussen hen. De politie gaat ervan uit dat één persoon verantwoordelijk was voor deze steekpartij.

Volgens getuigen vertoonde de dader verward gedrag. Hij is, op enkele verkeersdelicten na, geen bekende van politie en justitie. Over het motief is nog niets bekendgemaakt, maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor een terroristische daad. Het onderzoeksteam houdt alle opties open.

In De Pijp is donderdagavond een stille tocht voor de slachtoffers van het steekincident. Initiatiefnemers zijn de nabestaanden van de overleden man. De stille tocht is bedoeld voor nabestaanden, vrienden en buurtbewoners.

Nabestaanden van de overleden man zijn verder een crowdfundingactie begonnen om zijn uitvaart te kunnen betalen. Hij was hiervoor niet verzekerd. De actie heeft tot nu toe ruim 14.000 euro opgeleverd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie