De vijf leden van de Mediaraad; Arlette Dwarkasing, Piet de Blaauw, Monda Heshusius, Mark Boukes en Meindert Schut.
De vijf leden van de Mediaraad; Arlette Dwarkasing, Piet de Blaauw, Monda Heshusius, Mark Boukes en Meindert Schut. Igor Roelofsen (www.twijcer.nl)

Mediafonds Amstelveen steunt drie journalistieke projecten

25 mei 2021 om 10:45 Overig

AMSTELVEEN In de eerste ronde van subsidieaanvragen voor journalistieke projecten van 2021 zijn zes aanvragen binnengekomen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvan is de helft goedgekeurd. De positief beoordeelde aanvragen hebben betrekking op de Amstelveense woningmarkt, burgerjournalistiek en een journalistieke talkshow. Het mediafonds steunt de projecten met een totaalbedrag van 58.800 euro.

De onafhankelijke Mediaraad Amstelveen steunt in deze eerste subsidieronde van 2021 drie journalistieke projecten met een grote diversiteit en innovatief karakter. De goedgekeurde aanvragen voldoen mede daarom aan alle toekenningscriteria. De Mediaraad verwacht dat deze projecten zullen bijdragen aan de versterking van de lokale journalistiek en het publieke debat in Amstelveen.

INHOUD VERSCHILLEND De drie projecten hebben elk een sterke journalistieke insteek, maar zijn zeer verschillend als het om de inhoud gaat. Zo gaat een van de aanvragen over de Amstelveense woningmarkt. Hoe moet het Amstelveen van de toekomst eruit komen te zien? Deze vraag staat centraal in een artikelenreeks en een aantal podcasts, gemaakt door journaliste Naomi Heidinga. Lokale omroep RTVA ontvangt steun om het reeds bestaande journalistieke actualiteitenprogramma 1Amstelveen te behouden en te verbeteren. De nieuwe lokale omroep AAN! maakt met hulp uit het Mediafonds het journalistieke project ‘Nieuwsplein Keizer Karel’, waarbij het gebruik maakt van burgerverslaggevers. Voor dit project werkt AAN! nauw samen met RTVNH.

VERSTERKING LOKALE JOURNALISTIEK De onafhankelijke Mediaraad Amstelveen is in 2020 geïnstalleerd en bepaalt welk journalistiek project met geld uit het Amstelveens Mediafonds wordt gefinancierd. Met dit fonds wil de gemeente Amstelveen de lokale journalistiek stimuleren. “We hebben ook dit keer de aanvragen voor het fonds met zeer veel interesse beoordeeld. Het is mooi om te zien dat journalisten en mediaorganisaties de weg naar het Mediafonds weten te vinden”, aldus vice-voorzitter Meindert Schut. “Er zijn genoeg verhalen te ontdekken in Amstelveen. Met het geld uit het Mediafonds stellen we journalisten in staat om die ook echt te maken.” In het najaar volgt een tweede ronde voor nieuwe projecten. Hiervoor is een totaalbedrag beschikbaar van 60.000 euro. De volgende ronde opent half augustus en de deadline voor het indienen aanvragen ligt op 30 september.
Kijk voor nadere informatie en aanvraagformulieren op www.mediaraadamstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie