Afbeelding
Pixabay

Online minicongres ‘Jongeren die opgroeien met zorgen’ voor professionals

24 mei 2021 om 16:05 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Dit jaar is het thema van de Week van de Jonge Mantelzorger ‘Niet te missen!’. Vaak beseffen jonge mantelzorgers en hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan anders. Ook al zien deze jongeren zichzelf niet als jonge mantelzorger, ze ondervinden de gevolgen van de zorgsituatie al op jonge leeftijd. Om lokaal aandacht te besteden aan de Week van de Jonge Mantelzorger, organiseren Kwadraad, Mantelzorg & Meer en Mantelzorg De Ronde Venen voor alle professionals die werkzaam zijn binnen de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn een online mini-congres over jongeren die opgroeien met zorgen. 

Het minicongres wordt gehouden op donderdag 3 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Het programma begint om 09.45 met een online inloop en wordt om 11.45 uur plenair afgesloten. Gastspreker is Sandra Vermeulen. 

Er kan gekozen worden uit de volgende vier workshops: ‘Waarom verdient KOPP/KOV/KVBO extra specifieke aandacht?’ door Anouk de Gee van Trimbos; ‘Het belang van het informele netwerk’ door Sandra Vermeulen; ‘Ted Talks van jonge mantelzorgers zelf’ door JEC Haarlemmermeer en ‘Jonge mantelzorgers met een migratie achtergrond’ door Lieke Bos van MantelzorgNL.

Wie erbij wil zijn kan zich voor 28 mei aanmelden voor het online mini-congres via info@mantelzorgenmeer.nl onder vermelding van naam, organisatie en de workshop waaraan meegedaan wordt. (eerste en tweede keuze).

Dit Mini Congres is georganiseerd op initiatief van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De RondeVenen, Haarlemmermeer en Uithoorn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie