Afbeelding
Politie.nl

Amstelvener (29) opgepakt als verdachte van neersteken mensen in De Pijp in Amsterdam

22 mei 2021 om 10:28 Misdaad

AMSTELVEEN De politie heeft een 29-jarige man uit Amstelveen aangehouden als verdachte van het neersteken van vijf mensen in de Amsterdamse wijk De Pijp. Zij werden vrijdagavond afzonderlijk van elkaar neergestoken. Een van de slachtoffers kwam ter plaatse te overlijden, de andere vier zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie gaat ervan uit dat de verschillende incidenten door één dader zijn gepleegd.

 Rond 23.00 uur kwam een melding bij de politie binnen dat iemand was neergestoken op de Ferdinand Bolstraat. Ter plaatse werd duidelijke dat in de direct omgeving nog vier andere steekincidenten hadden plaatsgevonden, in totaal vielen er vijf slachtoffers. Al snel bleek dat de verschillende incidenten hoogstwaarschijnlijk door dezelfde persoon gepleegd waren en agenten lokaliseren vervolgens een verdachte. Deze 29-jarige man uit Amstelveen is aangehouden en naar een politiebureau overgebracht.

Ondanks direct verleende hulp ter plaatse, overleed een van slachtoffer ter plekke. De andere vier slachtoffers werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de verschillende incidenten en de toedracht. Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie houdt alle opties open, maar heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief.

Getuigen die nog niet zijn gehoord, of mensen die andere informatie hebben met betrekking tot dit ernstige incident kunnen contact opnemen met politie via 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie