Het kruispunt met Amstelslag.
Het kruispunt met Amstelslag. BOK

Weekendhinder op Oranjebaan (N522) bij aansluiting nieuwe verbindingsweg

21 mei 2021 om 08:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Aannemercombinatie Brug Ouderkerk werkt momenteel aan twee zijden van de Amstel aan de voorbereiding van de bouw van de eigenlijke brug. Aan Amstelveense kant is het parkeerterrein van Oranjestaete verplaatst naar achter het gebouw om ruimte te maken voor de nieuwe verbindingsweg van Amsteldijk Noord naar de Oranjebaan. Naar verwachting kan deze eind juli in gebruik worden genomen.

Deze verbindingsweg loopt over het voormalige parkeerterrein van Oranjestaete en sluit aan op de kruising met de Amstelslag. Voor de opening zullen er nog een aantal werkzaamheden ter hoogte van de kruising Amstelslag/Oranjebaan plaats moeten vinden.

Zo wordt van vrijdag 25 juni 20.00 uur tot maandag 28 juni 06.00 uur de uiteindelijke aansluiting van de nieuwe verbindingsweg op de N522/Oranjebaan gemaakt. Het fietspad wordt dan aangepast en de nieuwe verkeerslichten geplaatst. Dit zorgt voor verkeershinder op de Oranjebaan. Verkeer op de Oranjebaan wordt dat weekend naar één rijstrook per rijrichting geleid. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Amstelzijde en Amsteldijk-Zuid en vice versa.

Deze week werd op de voorbouwlocatie een grondkering aangebracht. Stalen profielen werden in de grond getrild en aansluitend werden de tussenruimten dichtgezet met platen zodat de grondkering kan functioneren. Nadat de stalen profielen waren aangebracht werden woensdag de betonnen platen aangebracht. Hiermee ontstaat een grondkerende constructie waarbij het fietspad aan de bovenzijde ondersteund blijft en het werkterrein beneden iets groter is geworden.

Betonnen platen zorgen voor extra steun van het fietspad langs de Oranjebaan. (Foto: BOK)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie