Het zwembad in Boedapest.
Het zwembad in Boedapest. Pixabay, veronikasz

Europese titel voor Kira Toussaint op 50 meter rugslag

20 mei 2021 om 14:32 Overig

AMSTELVEEN (ANP) Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Boedapest goud behaald op de 50 meter rugslag. De 26-jarige Amstelveense noteerde in de finale in Hongarije een tijd van 27,36 seconden. Toussaint is met 27,10 seconden houder van het Europese record.

Achter Toussaint eindigde de Britse Kathleen Dawson in 27,46 als tweede. Het brons op deze niet-olympische afstand ging naar Maaike de Waard in 27,74 seconden. Voor Toussaint is het haar eerste gouden medaille op een groot internationaal toernooi.

“Ik ben heel blij en een beetje verrast”, jubelde Toussaint na haar race. “Ik had nog wel iets sneller gewild eigenlijk, maar dat komt op een later moment wel. Ik maakte een foutje bij mijn finish, ik had eigenlijk nog een slag extra moeten maken. Ik weet precies wat ik moet doen: rustig blijven en mijn eigen race zwemmen. Dat zeg ik ook tegen mijzelf als ik op het startblok sta. Dat ging goed.”

Voor Toussaint betekende het haar tweede medaille bij deze EK. Kira won maandag samen met Ranomi Kromowidjojo, Marrit Steenbergen en Femke Heemskerk zilver op de 4x100 meter vrije slag estafette. Ze hoopt op meer. “Dit was een hele mooie opmaat voor de 100 meter rugslag. Daarop wil ik graag nog de individuele limiet halen voor de Olympische Spelen.”

Ranomi Kromowidjojo bezorgde Nederland dinsdag bij de EK al goud op de 50 meter vrije slag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie