Afbeelding
Pixabay, Geralt

Oproep #OpenDeBieb geslaagd: bibliotheek mag vanaf vandaag weer open

20 mei 2021 om 08:30 Overig

AMSTELVEEN De bibliotheken in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn zijn vanaf vandaag, donderdag 20 mei, weer ‘gewoon’ geopend. De afgelopen maanden konden er alleen boeken gereserveerd worden en vonden activiteiten online plaats.

Zelf boeken uitzoeken mag nu weer evenals een plekje reserveren om in de bibliotheek te studeren, te werken of te lezen. Ook activiteiten voor kleine groepen, zoals de Maakplaats en de Dementheek gaan de komende tijd weer van start.

LEZENDE JEUGD Na de afgelopen persconferentie over de versoepelingen lieten mensen massaal van zich horen op social media, onder de hashtag #OpenDeBieb. Premier Rutte maakte snel daarna bekend dat bibliotheken toch open mogen bij stap 2 van de heropening, als gevolg van kritische vragen vanuit de Tweede Kamer. En daar is Daphne Janson (directeur Bibliotheek Amstelland) blij mee: “Ik zie dat er zoveel minder geleend en dus gelezen wordt. Zeker voor de jeugd maak ik me daar echt zorgen om. Ze lopen een achterstand op die ze niet zomaar inhalen.”

ACTIVITEITEN Janson is verheugd dat er ook weer activiteiten georganiseerd mogen worden in de bibliotheek: “Veel mensen hebben bijvoorbeeld hulp nodig op het digitale vlak. In coronatijd is die behoefte alleen maar toegenomen. Nu kunnen wij ze weer helpen. Ook de scholieren, die middenin hun examenperiode zitten, mogen we gelukkig weer een rustige studieplek aanbieden. We kijken er naar uit om iedereen weer te begroeten.”

BEZOEK BIBLIOTHEEK Kijk op www.debibliotheekamstelland.nl voor meer informatie over bezoek, activiteiten of het reserveren van een werkplek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie