Wil Roode (SP)
Wil Roode (SP) Archief BDU

SP wil meer steun voor slachtoffers toeslagenaffaire

17 mei 2021 om 14:26 Maatschappelijk

AMSTELVEEN SP-burgerraadslid Wil Roode gaat woensdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie Burgers en Samenleving aandringen op meer steun voor slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire in Amstelveen. Volgens de SP verkeren deze slachtoffers al veel te lang in diepe ellende en onzekerheid. De SP ziet graag dat ook Amstelveen, in navolging van Rotterdam, de schulden van gedupeerde ouders in een schuldentraject voor haar rekening neemt door deze schulden af te betalen..

De SP wil dat de gemeente meer doet om de getroffen gezinnen te helpen. SP-burgeraadslid Wil Roode wijst daarbij als voorbeeld naar een jong gezin dat slachtoffers is van de toeslagenaffaire en dat zich onlangs bij de SP Hulpdienst meldde. De gemeentelijke schuldhulpverlening Balans heeft dit gezin volgens Roode onder bewind laten stellen, maar er is geen hulp geboden om te regelen dat een peuter in dit gezin naar de peuteropvang kan. “Het gezin is nu genoodzaakt om een advocaat in de arm te nemen om van het bewind af te komen.” 

Volgens Roode heeft het speciaal ingestelde meldpunt van de gemeente nog geen toezegging kunnen doen om deze ouders écht te helpen. “Daarom zal ik hierover op 19 mei vragen stellen. Want ik mag hopen dat het college het met de fractie van de SP eens is dat met het inrichten van een meldpunt er ook echt maatwerk geleverd gaat worden. Niet alleen voor het ons bekende gezin maar ook voor de andere gezinnen, zodat er een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange ellende en er nog meer sociale schade kan worden voorkomen. Als de gemeente de schuld overneemt kan het kindje van het bij de SP bekende gezin direct naar een plekje bij de opvang.  De gemeente weet namelijk dat men het geld terugkrijgt van de overheid. En het gezin is geholpen. Waar een wil is een weg.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie