Alyssa van Ommeren treedt op. Aan tafel Eus, Jacobine van den Hoek en Gertrude Hoogendoorn.
Alyssa van Ommeren treedt op. Aan tafel Eus, Jacobine van den Hoek en Gertrude Hoogendoorn. Pr

Geslaagde start van ‘Sprankel’ met Eus

17 mei 2021 om 09:33 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Sprankel, het nieuwe Amstelveense initiatief voor boekenliefhebbers is woensdagavond 12 mei succes van start gegaan. Özcan Akyol werd geïnterviewd door Gertrude Hoogendoorn van de Bibliotheek Amstelland en Jacobine van den Hoek van Amstelveens Boekenfeest. 

De online voorstelling was helaas zonder live publiek en dat was even wennen. Toch of misschien juist daardoor sprak Eus, auteur, columnist en presentator openhartig over zijn gezin, over auteurs met wie hij zich verwant voelt en de verschillen tussen hen. “De schrijfster Lala Gül is net als ik Turks, maar ze heeft een totaal andere ervaring dan ik als het gaat om de Turkse cultuur. Zij vecht als vrouw voor gelijke rechten binnen de moslimcultuur.” 

Het gesprek werd opgeluisterd met een intiem optreden van Alyssa van Ommeren. Ze zong ‘Best part’, het nummer waarmee ze met glans door mocht na haar auditie in The Voice of Holland. ‘Ik ben een wees met ouders,’ zei Eus later over zichzelf. Hij sprak over vriendschap, buitengesloten voelen en over hoe hij naar zichzelf kijkt (of juist niet kijkt). Het interview werd na een uur in stijl afgesloten met het gedicht ‘Wakker worden als een walvis’ van Meliza de Vries. Ze won onlangs de AMAI award voor haar Instagram poëzie.

De voorstellinmg is terug te zien op: http://bit.ly/SprankelmetEus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie