Afbeelding
PR

Sociaal Steunpunt Amstelveen bestaat 40 jaar

12 mei 2021 om 09:40 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Stichting Sociaal Steunpunt Amstelveen is een organisatie, die iedereen in Amstelveen en naaste omgeving wil ondersteunen bij vragen op het gebied van sociale verzekeringswetgeving. Over het algemeen gaat het namelijk om complexe wetgeving, die ook nog regelmatig verandert en veel mensen voor allerlei vragen stelt. Het kan bijvoorbeeld spelen bij onderwerpen als werkloosheid, ziekte of pensionering.

Tien vrijwillige medewerkers, ondersteunen de vragers/’klanten’ bij hun vragen en geven advies. Dit kan een inhoudelijk advies zijn, maar het kan ook gaan om een doorverwijzing naar het goede ‘loket’. De medewerkers weten de weg in de soms moeilijke wetgeving en procedures. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is er iedere dinsdag van 10.00 – 12.00 uur een inloopspreekuur in De Bolder, Groenhof 140, Amstelveen. Ook tijdens de coronapandemie gaan deze spreekuren, vanzelfsprekend met inachtneming van alle coronamaatregelen, door.

De coronasituatie is er ook de oorzaak van, dat het Sociaal Steunpunt het 40-jarig jubileum dit jaar, niet zal vieren. De hoop is gevestigd op volgend jaar. De organisatie heeft gedurende deze 40 jaar de gemeente Amstelveen steeds als subsidiepartner gehad. Naast de bovenstaande activiteit biedt het Sociaal Steunpunt Amstelveen ook therapeutisch zwemmen aan in extra verwarmd water voor mensen met een medische indicatie.

Twee keer per jaar brengt het Sociaal Steunpunt een publicatie uit, met nieuws en ontwikkelingen op het gebied van sociale verzekeringswetgeving. Een gratis exemplaar hiervan kan worden aangevraagd via sociaalsteunpuntamstelveen@hotmail.com. Op dit mailadres kunnen ook andere vragen gesteld worden. Bellen kan ook, dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur via 020-6471509. Kortom, een organisatie met een belangrijke rol voor veel inwoners van Amstelveen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie