Afbeelding
Leporello

Amstelveense uitgeverij Leporello breekt internationaal door met twee nieuwe titels

11 mei 2021 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN Uitgeverij Leporello, gevestigd in een Amstelveense hoekwoning aan de Bovenkerkerkade, heeft twee boeken uitgebracht die ook internationaal aandacht krijgen. Humanity’s End as a New Beginning geschreven door Mineke Schipper werd gepresenteerd in Amerika. Het boek ‘Rembrandt’s Elephant – Following in Hansken’s Footsteps’, is de catalogus van de tentoonstelling die op 26 mei opent in Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. 

Mariët van den Berg: “Wij kennen Mineke Schipper, die de 30 mythes over het einde van de wereld en het nieuwe begin verzamelde, omdat ze bij ons op de Bovenkerkerkade woont. De Japanse-Amerikaanse kunstenaar die de beelden maakte, Yuriko Yamaguchi, hebben we ontmoet in een New Yorkse gallery, waar haar werk te zien was. Mineke en Yuriko werkten al samen en wij sloten aan, als uitgever. Haar werk is nu te zien in McLean Centre of the Arts, in de USA. Ons boek is de catalogus bij die exhibition, waar we door corona helaas niet bij konden zijn. In Amerika valt het boek in de smaak. Nu is Nederland aan de beurt.”

Dan de olifant over wie Leporello eerder publiceerde. Uitgever Dolf Weverink: “De auteur, Michiel Roscam Abbing, werd gevraagd om een tentoonstelling te bedenken over Hansken. Omdat zoveel kunstenaars de olifant hebben afgebeeld, waaronder Rembrandt, is er veel materiaal. En haar reizen en kunstjes zijn ook uitvoerig beschreven en afgebeeld. Voldoende dus voor een boek én een tentoonstelling in de voormalige woning van Rembrandt. Omdat het museum ook veel buitenlandse bezoekers trekt, hebben we een Engelse versie gemaakt. Nog voordat de tentoonstelling geopend is, krijgt het boek aandacht.”


Leporello

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie