het deel van de N201 waar de tijdelijke afrit wordt aangelegd.
het deel van de N201 waar de tijdelijke afrit wordt aangelegd. Google Streetview

Aanleg tijdelijke afrit N201 voor werkverkeer Uithoornlijn

7 mei 2021 om 10:50 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Aannemer Dura Vermeer is op de N201 tussen de Zijdelweg en de Legmeerdijk bezig met aanleg van een tijdelijke afrit aan voor het werkverkeer van de Uithoornlijn. De tijdelijke afrit op de N201 richting Schiphol/Aalsmeer komt ter hoogte van hectometerpaal 40.6, dit is net voor de kruising met de spoordijk bij de pechhaven.

Werkverkeer gaat van deze afrit gebruikmaken om het bouwterrein ten noorden van de N201 te bereiken. De aanleg van de tijdelijke afrit is bijna klaar. Tijdens de aanleg van de tijdelijke afrit rijdt verkeer met een snelheidsbeperking op één rijstrook ter hoogte van de werkzaamheden. De tijdelijke afrit blijft 1,5 jaar tot 2 jaar in gebruik. Daarna wordt deze weer verwijderd. 

Doordat het werkverkeer gebruik gaat maken van de tijdelijke afrit, kunnen andere wegen deels ontzien worden. Dit voorkomt hinder voor andere weggebruikers en langzaam verkeer. De afrit is alleen besemd voor werkverkeer. De enioge uitzondering geldt voor nood- en hulpdiensten die bij spoedritten ook gebruik maken van de tijdelijke afrit. Buiten werktijden is het bouwterrein afgesloten met hekken.

Dura Vermeer is inmiddels ook begonnen met de inrichting van het bouwterrein en de aanleg van bouwwegen. Daarna starten de grondtransporten in het gebied tussen de N201 en het opstelterrein voor de aanleg van de tramlijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie