Percy de Robles.
Percy de Robles. Naomi Heidinga

Percy de Robles (SBA) overleden

3 mei 2021 om 17:00 Mensen

AMSTELVEEN Percy de Robles, raadslid en fractievoorzitter van Senioren Belangen Amstelveen (SBA) is donderdag 29 april overleden.

De Robles werd als burgerlid beëdigd op 22 april 2014 namens de fractie Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) en was vanaf 28 oktober 2014 lid van de raadscommissie Ruimte, wonen en natuur. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij geïnstalleerd als raadslid van de OCA en was hij tevens fractievoorzitter van de partij. In juni 2019 ging hij door als eenmansfractie Senioren Belangen Amstelveen (SBA).
Percy stond bekend als een innemend mens en een betrokken en bevlogen raadslid. Hij zette zich in het bijzonder in voor de ouderen in Amstelveen. Zo kwam hij met een raadsbreed gesteunde motie om een pilot te houden voor gratis openbaar vervoer voor ouderen met een minimuminkomen. Ondanks zijn ziekte bleef hij strijdbaar en zette zich tot het uiterste in om iedere vergadering bij te wonen, meldt de gemeente Amstelveen.

Percy heeft jarenlang bij Participe Amstelland bewegingslessen aan senioren in Amstelveen gegeven. ‘Dat deed hij al in de tijd dat we nog Vita Amstelland heetten. De laatste jaren gaf hij les in Wijkcentrum Alleman, het MOC en Middenhof. We wensen Veerle, hun dochter, familie en vrienden veel sterkte’, aldus Participe op Facebook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie