Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Raadhuis Amstelveen krijgt gevel van bamboe

29 april 2021 om 09:05 Overig

AMSTELVEEN Het raadhuis in Amstelveen krijgt een make-over. De karakteristieke houten gevel wordt vervangen om te voldoen aan de aangescherpte wet- en regelgeving voor brandveiligheid. De nieuwe gevel wordt van bamboe. 

De huidige houten gevel is onderhoudsarm. Het red ceder hout zit er al sinds de bouw van het raadhuis in 1980 op. Dit wordt de eerste grootschalige onderhoudsbeurt. Deze keer wordt de gevel van bamboe omdat dit hout het beste uit de bus komt wat betreft duurzaamheid, aanschafkosten en onderhoudskosten op de lange duur. Verder is gekeken naar een houtsoort die het beste past bij de huidige uitstraling van het pand. De stadsarchitect is positief over bamboe omdat het qua uitstraling het meest op de huidige gevel lijkt. Voor het hout dat van de gevel af komt wordt een nieuwe bestemming gezocht.

GROOTSCHALIG Tijdens het grootschalig onderhoud worden ook voegen in het metselwerk gereinigd en hersteld, kozijnen geconserveerd en de betondelen geschilderd. De vervanging van de houten gevel springt daarbij voor inwoners het meest in het oog. Alle werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd en beginnen in de tweede helft van dit jaar. Als alles volgens planning verloopt is het grootschalige onderhoud in 2023 klaar. Dan staat het raadhuis er voor de komende jaren weer goed onderhouden en veilig bij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie