Bij Het Wapen van Amstelveen is het meteen gezellig druk.
Bij Het Wapen van Amstelveen is het meteen gezellig druk. Joop Touw

Eindelijk kan het weer, de terrassen zijn open

28 april 2021 om 15:55 Economie

AMSTELVEEN Verplicht reserveren, zoveel mogelijk blijven zitten, contactloos betalen, binnen plassen met een mondkapje op. Dat zijn enkele van de voorwaarden waaronder de terrassen vanaf vanmiddag weer open mogen. In Amstelveen nemen ze de regels voor lief. Belangrijker is het om weer de vrijheid te hebben om een drankje te doen op je favoriete terras. 

Per buitenterras geldt een maximum van vijftig mensen, zo staat op rijksoverheid.nl. Entertainment op of rond het terras is uit den boze, evenals het vieren van bruiloften en feesten. Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. De GGD gebruikt die info voor eventueel bron- en contactonderzoek. 

Zowel de horecabazen als de klanten zijn vandaag uiterst tevreden. Hier hebben ze allemaal zo lang naar uitgekeken. Op de terrassen van Café Thijs en Het Wapen van Amstelveen wordt de opening van de terrassen in ieder geval volop gevierd. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Ook op het terras van Café Thijs is het goed toeven. (Foto: Joop Touw)

En deze keer mogen ze erbij gaan zitten. Dat moet zelfs, volgens de regels van de Rijksoverheid. Per tafel mogen maximaal twee mensen aanschuiven op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen onder de 12 jaar. Met kuchschermen ertussen mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter van elkaar staan. Tafeltjes mogen niet aan elkaar worden geschoven.

Blijven zitten is het devies. Bezoekers mogen alleen naar binnen voor wc- of garderobebezoek, of om te betalen. Er moet dan wel een mondkapje op. Maar dat zal de pret in Amstelveen niet drukken.


 Samen een lekker ijsje eten, daar is het vandaag prima weer voor. (Foto: Joop Touw)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie