Zelfportret van Frida Kahlo.
Zelfportret van Frida Kahlo. Cobra-museum

‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’ vanaf 28 mei te zien in Cobra Museum

1 mei 2021 om 13:00 Kunst

AMSTELVEEN Vanaf het laatste weekend van mei gaat het Cobra Museum voor Moderne Kunst zeven dagen per week open van 10.00 tot 22.00 uur. Het museum garandeert hiermee een veilig bezoek voor alle Kahlo fans en kunstliefhebbers die de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution niet willen missen. Het museum is zeer verheugd over de verruimde openingstijden die uniek zijn voor Nederlandse kunstmusea. De expositie is te bezoeken van 28 mei tot en met 26 september.


Dankzij de genereuze steun van het Kickstart Cultuurfonds is het Cobra Museum vanaf 28 mei elke dag langer open. Uiteraard is de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution ingericht volgens het geldende museumprotocol. Als de versoepelingen volgens het stappenplan van de overheid verlopen opent het museum na een lange winter de deuren. De bezoekers worden getrakteerd op de wereldberoemde Gelman Collection of Modern Art die voor het eerst in Nederland te zien is.

TOPCOLLECTIE Op thematische wijze wordt de bezoeker in deze zomerse tentoonstelling ondergedompeld in Mexicaanse sferen, met werken van Frida Kahlo, Diego Rivera en hun tijdgenoten. Geniet van een internationale topcollectie met meer dan 150 werken die de revolutionaire jaren in Mexico doen herleven en symbool staan voor de opkomst van de Mexicaanse modernisten.

“Het Cobra Museum speelt met deze tentoonstelling in op urgente thema’s als politiek en maatschappelijk engagement, vrije expressie, emancipatie en gender. Thema’s die in deze woelige tijden eens te meer in onze maatschappij leven. We hopen het publiek te inspireren in ons museum met het fascinerende werk van Kahlo en haar tijdgenoten”, aldus gastconservator Stefan van Raay. Het Cobra Museum dankt voorzitter Robert Littman en conservator Magda Carranza de Akle van de Vergel Foundation voor hun onmisbare steun in dit project.
        
KAARTEN De online kaartverkoop is inmiddels gestart. Bezoekers kunnen online een tijdslot reserveren en een ticket kopen. Gedurende de tentoonstelling (28 mei tot en met 26 september) geldt een toeslag van 7,50 euro op de normale entreeprijs.


Werk van Diego Rivera. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie