De koningsspelen voor groep 1 tot en met 4.
De koningsspelen voor groep 1 tot en met 4. Joop Touw

Koningsspelen luiden de meivakantie in

23 april 2021 om 14:49 Activiteiten

AMSTELVEEN Op het schoolplein van Katholieke Basisschool De Triangel overheerst vandaag het oranjegevoel. Voor de onderbouw worden deze ochtend de Koningsspelen gehouden. Dat die anders zijn dan andere jaren maakt voor de kinderen niet uit. Die vermaken zich zo ook prima. 

Het team van De Triangel heeft alles uit de kast gehaald om er een groot feest van te maken. Hoewel ze dit jaar geen beroep mogen doen op de hulp van ouders is dat toch goed gelukt. Het schoolplein is prachtig versierd, de leerkrachten verkleed en er worden allerlei Hollandse spelletjes gedaan. Zelfs de oranje leeuw is aanwezig. 

Eenvoudig was de organisatie deze keer niet. Vanwege de coronamaatregelen mogen de kinderen niet allemaal tegelijk bij elkaar zijn en worden alle activiteiten per groep gedaan. Voor een school met 31 klassen is dus het logistiek gezien een hele opgave om de Koningsspelen soepel te laten verlopen. Daarom werden de spelen verspreid over twee dagen. Gisteren, donderdag, mocht de bovenbouw zich al uitleven op het schoolplein maar ook in de school.

Inmiddels is de vakantie voor de kinderen in Westwijk begonnen.





Foto’s: Joop Touw

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie