De cheques werden uitgereikt tijdens een drive-thru bij De Meerkamp.
De cheques werden uitgereikt tijdens een drive-thru bij De Meerkamp. Gemeente Amstelveen

Cheques uitgereikt voor projecten ter stimulering sport en bewegen in Amstelveen

23 april 2021 om 10:12 Overig

AMSTELVEEN Zeven Amstelveense organisaties hebben dinsdag cheques gekregen voor projecten om meer mensen te laten sporten en bewegen. Bij deze projecten wordt samengewerkt tussen sport-, onderwijs-, en zorg- en welzijnsorganisaties. “Zo wordt goed invulling gegeven aan het Amstelveense Sportakkoord,” zegt wethouder Rob Ellermeijer (Sport). De wethouder overhandigde de cheques in een speciaal georganiseerde coronaproof drive-thru bij De Meerkamp.

De Schakel kreeg een cheque voor een street dance-programma die de organisatie  samen met Buenting Sport ontwikkelde voor mensen met een beperking. Basketbalvereniging MCBA ontving een cheque voor een 3x3 programma. Daarbij spelen twee teams van drie spelers tegen elkaar op een half basketbalveld met één basket als doel. 

De stichting Hockey voor Iedereen deed eveneens met succes een aanvraag. De stichting wil kinderen uit minima-gezinnen de mogelijkheid bieden om proeftrainingen hockey te volgen en uiteindelijk lid te worden van een vereniging. Het project ‘Naschoolse MultiSport Plus’ kreeg subsidie voor gratis bijlessen gym voor kinderen die ondergemiddeld scoren op de MQ test; een test die motorische vaardigheden meet.

WANDELPLAN Ook is geld beschikbaar gesteld voor het programma ‘Meer bewegen voor ouderen‘. Studio Capoeira kreeg een bedrag voor beweegclinics op scholen en een open dag in Amstelveen. Het Amstelveens Wandelplan, georganiseerd door Stichting Amstelland Zorg, AV Startbaan, GLI coaches, Participe en AmstelveenSport, kreeg ook een cheque.

SPORT VOOR IEDEREEN Het Amstelveense Sportakkoord werd oktober 2020 bekrachtigd met als doel de sport in Amstelveen voor iedereen toegankelijk te maken. “Samen gaan we ervoor zorgen dat sport voor iedereen wordt en dat iedereen mee kan doen,” zei wethouder Ellermeijer destijds. Inmiddels hebben 85 organisaties zich aangesloten. Het lokale sportakkoord is een belangrijke stap naar een groter en inclusiever sportaanbod in Amstelveen. “We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen sporten, maar ook dat iedereen zich veilig voelt,” zegt Ellermeijer. “Ook een krappe beurs mag geen reden zijn dat iemand langs de kant staat.” 

TWEEDE SUBSIDIERONDE De tweede subsidieronde begint in juli 2021. Om in aanmerking te komen moet er samenwerking zijn met een andere organisatie uit sport, zorg en welzijn, onderwijs of het bedrijfsleven.

Het sportakkoord kwam tot stand nadat de Rijksoverheid de gemeenten had gevraagd een akkoord op te stellen, waarin lokale partners uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar afstemmen welke thema’s zij in de gemeente willen oppakken, wie welke bijdrage daaraan levert en hoe ze dat willen organiseren. Meer informatie over het lokale sportakkoord is te vinden op https://www.sportakkoordamstelveen.nl/

Sportakkoord Amstelveen from AmstelveenSport Beweegt on Vimeo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie