Afbeelding
PR

Koningsdag en Dodenherdenking op 4 mei: ook dit jaar anders dan anders

21 april 2021 om 09:57 Activiteiten

AMSTELVEEN De coronapandemie is nog niet voorbij en de maatregelen gelden ook tijdens Koningsdag op 27 april en Dodenherdenking op 4 mei. Net als vorig jaar rond deze tijd, is het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.

KONINGSDAG Ook dit jaar geen gezellige Koningsdag in Amstelveen. Op 27 april mogen er geen vrijmarkten, optredens, evenementen of samenkomsten worden gehouden, ook niet voor kinderen. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan. De gemeente maant om ook niets vanuit het eigen raam, de eigen tuin of het balkon te organiseren waar mogelijk publiek op afkomt. ‘We willen voorkomen dat voorbijgangers of buren zich voor uw huis op de stoep of op straat gaan verzamelen en te dicht bij elkaar gaan staan.’ Met Koningsdag geldt ook nog steeds de regel dat er thuis maximaal 1 persoon ontvangen mag worden en dat daarbij 1,5 meter afstand moet worden gehouden.

TALENTENJACHT Amstelveen Oranje wil deze Koningsdag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Onder het motto Amstelveen kleurt Oranje organiseert Amstelveen Oranje een digitale talentenjacht voor kinderen. Normaal gesproken laten veel kinderen op de traditionele vrijmarkt zien waar ze goed in zijn en verdienen daar ook nog een centje mee. Dit jaar kunnen kinderen dat digitaal doen. Het geld dat ze daarmee kunnen verdienen, is voor hun (sport) club of een goed doel. Meedoen? Kijk op www.amstelveenkleurtoranje.nl hoe het werkt.

Het koningspaar bezoekt dit jaar Eindhoven. De reportage daarvan is te volgen via de NOS en via Koningsdageindhoven.nl.

DODENHERDENKING Ook Dodenherdenking op 4 mei heeft een aangepast programma. Er is geen bijeenkomst bij het monument 40-45 aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Via de lokale media wordt aandacht besteed aan de kranslegging. ‘s Avonds is de Nationale Dodenherdenking op de Dam en om 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie