Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen biedt overzicht van coronamaatregelen voor inwoners en bedrijven

18 april 2021 om 14:00 Corona

AMSTELVEEN Met alle verschillende coronamaatregelen zien inwoners en ondernemers soms door de bomen het bos niet meer. De gemente heeft nu een schema gemaakt waarin deze regelingen overzichtelijk staan weergegeven, zodat inwoners in één oogopslag kunnen zien waar ze mogelijk recht op hebben.

Door de coronacrisis kan het inkomen van inwoners gedaald of (deels) weggevallen zijn. De gemeente heeft verschillende coronaregelingen om inwoners en ondernemers te helpen, zoals de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) en Bijzondere bijstand. Al deze verschillende mogelijkheden kunnen overweldigend of verwarrend zijn. Daarom heeft de gemeente een stroomschema ontwikkeld om meer duidelijkheid te scheppen. De verschillende gemeentelijke regelingen zijn gerangschikt in drie verschillende onderwerpen, namelijk ‘inkomen’, ‘betalingsachterstanden’ en voor ondernemers ‘uw bedrijf’. Ook heeft de gemeente een brochure gemaakt met alle lokale regelingen voor ondernemers.

GELDZORGEN “Veel gezinnen hebben door corona geldzorgen. Als gemeente willen we onze inwoners goed voorlichten over de regelingen die er zijn om hen te ondersteunen. De TONK is de nieuwste regeling voor bewoners die elke maand geld tekort komen. Kijk of je ervoor in aanmerking komt,” aldus wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen).

TERUGHOUDENDHEID Ook ondernemers kunnen met behulp van het schema makkelijker wegwijs worden in de regelingen. “We zien soms terughoudendheid bij Amstelveense ondernemers om een beroep te doen op financiële steunmaatregelen. Zij vinden dat ze het op eigen kracht moeten doen, of weten niet dat ze voor steun in aanmerking komen. Wij willen ondernemers zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk inzicht geven in de beschikbare rijks- en lokale regelingen. Wij hopen dat de Amstelveense ondernemers er gebruik van maken, want de regelingen zijn er juist voor hen,” aldus wethouder Floor Gordon (Economische Zaken).

De gemeente  ondersteunt ondernemers ook via het Ondernemersloket. Vragen stellen kan via een korte mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl. Een accountmanager Economische Zaken neemt vervolgens contact op. Via de website www.amstelveen.nl/ondernemen en onze Nieuwsbrief kunnen ondernemers op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. 

Via amstelveen.nl/overzicht-coronaregelingen kunnen inwoners het schema bekijken.

Een overzicht van de coronaregelingen voor ondernemers is via amstelveen.nl/coronaregelingen-ondernemers te vinden.

Bij het Amstelveenloket (020 – 540 49 11) kunnen inwoners terecht met vragen over wonen, zorg, welzijn, werk en inkomen, hulp bij schulden en jeugdhulp. Dit geldt ook voor ondernemers. 

Bij het ondernemersloket@amstelveen.nl kunnen ondernemers terecht met vragen over regelingen die specifiek betrekking hebben op een onderneming, zoals de MKB Noodlening en Subsidie MKB Anderhalve Meter Maatregelen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie