Tijn, Ramon en Thomas deden in 2019 een oproep om een skatevoorziening in Amstelveen-zuid aan te leggen.
Tijn, Ramon en Thomas deden in 2019 een oproep om een skatevoorziening in Amstelveen-zuid aan te leggen. YouTube

Onderzoek haalbaarheid nieuw kleinschalig skatepark bij JOP in Westwijk

15 april 2021 om 11:39 Recreatie

AMSTELVEEN De gemeente onderzoekt de haalbaarheid van aanleg van een kleinschalig skatepark bij de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) aan de Scheitzerlaan in Westwijk. Op woensdagavond 19 mei wordt deze mogelijkheid tijdens een online informatie-avond voorgelegd aan belanghebbenden uit de omgeving. De gemeente benadrukt daarbij vooraf dat er nog geen besluit over deze locatie is genomen. 

Aanleg van een skatevoorziening is een langgekoesterde wens van drie jonge skaters uit Westwijk. In november 2019 hielden Tijn, Ramon en Thomas met succes een vlammend betoog voor de gemeenteraad over hun wens voor een skatevoorziening in Amstelveen Zuid. Ze willen graag een skateplek waar zowel beginnende als ervaren skaters gebruik van kunnen maken. De raad vroeg het college unaniem om onderzoek te doen naar de gewenste speelvoorziening en heeft inmiddels ook geld ter beschikking gesteld voor de realisatie van een nieuw en kleinschalig skatepark. 

Om te onderzoeken hoe groot de behoefte aan een skatevoorziening in Amstelveen-zuid is, heeft de gemeente in april en mei 2020 een online peiling gehouden op denkmee.amstelveen.nl. Uit 296 van de 351 reacties kwam de wens voor aanleg van een dergelijke skateplek naar voren. 

LOCATIES BEOORDEELD De gemeente heeft vervolgens een aantal mogelijke locaties beoordeeld op ligging, grootte, sociale controle, bereikbaarheid, afstand tot bebouwing, aansluiting met andere sport- en speelvoorzieningen en bodemkwaliteit. Uitgangspunten hierbij waren dat er geen andere toekomstige ontwikkelingen voorzien zijn, er geen kabels en leidingen in de ondergrond liggen en de grond in eigendom is van de gemeente. De meeste locaties vielen af omdat het ontwikkellocaties zijn of de grond geen eigendom van de gemeente is. 

Het grasveld bij de jongerenontmoetingsplaats tussen de Legmeerdijk en de Schweitzerlaan is één van de onderzochte locaties die wel in aanmerking komt. De gemeente wil nu met omwonenden en ondernemers bekijken of, en onder welke randvoorwaarden een skatevoorziening in de strook tussen de Legmeerdijk en de Schweitzerlaan haalbaar en mogelijk is. Tevens is nader onderzoek naar de draagkracht van de ondergrond nodig.  

REFERENTIEBEELD De gemeente wil op 19 mei samen met Tijn, Ramon, Thomas, de wijkcoach, de buurtsportcoach en de initiatiefnemer  met belanghebbenden uit de omgeving in gesprek gaan. Er is drie ton ter beschikking en daarvoor kan een kleinschalige skatevoorziening aangelegd worden. Hoe dat er precies uit komt te zien, is nu nog niet bekend, maar tijdens de online bijeenkomst kan de gemeente wel aangeven aan welke omvang en grootte gedacht wordt. Ook wordt een referentiebeeld van een skatepark getoond als voorbeeld. De gemeente wil van betrokkenen onder meer weten waar zij als de locatie geschikt is, aan moeten denken bij het gebruik van de skatevoorziening. Het gaat dan bijvoorbeeld aan spelregels en gebruikstijden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie