Gonnie van Rietschoten, burgerraadslid Actief voor Amstelveen.
Gonnie van Rietschoten, burgerraadslid Actief voor Amstelveen. PR

Actief voor Amstelveen in gesprek met Eigen Haard over aanpak schimmel- en vochtklachten

15 april 2021 om 07:30 Wonen

AMSTELVEEN Actief voor Amstelveen (AVA) ontving klachten over langdurige schimmel- en vochtproblemen van huurders uit Amstelveen en omliggende gemeentes waar Eigen Haard woningen beheert. De partij besloot daarover met de woningcorporatie in gesprek te gaan. Ook is gesproken over de communicatie tussen huurders en Eigen Haard. Door een verbeterde aanpak gaat de corporatie de klachten in de toekomst sneller verhelpen, meldt AVA. 

‘Schimmel- en vochtproblemen die niet goed opgelost worden, kunnen zorgen voor een ongezond leefklimaat en dat vinden wij niet acceptabel’, aldus AVA. Gonnie van Rietschoten, burgerraadslid AVA ging daarom het gesprek aan met medewerkers van Eigen Haard. De woningcorporatie vindt zelf ook dat de aanpak beter kan, meldde van Rietschoten. Bijvoorbeeld door herhaalde klachten te clusteren en te zorgen voor een goede dossieropbouw. Op die manier komen structurele problemen met bepaalde woningen aan het licht. Ook zegde Eigen Haard aan de partij toe dat ze eerder de juiste mensen op pad stuurt om de situatie goed te kunnen beoordelen. Daarnaast gaat Eigen Haard in gesprek met de gemeente over de grondwaterproblematiek, die in sommige gevallen voor problemen zorgt.

Aan Actief voor Amstelveen heeft Eigen Haard in het gesprek gezegd dat er inmiddels een begin is gemaakt om klachten en reparatieverzoeken per adres te gaan clusteren. Indienen van klachten moet, zoals gebruikelijk rechtstreeks bij Eigen Haard gebeuren. Door dossieropbouw, fysieke constateringen en een betere communicatie met bewoners kan Eigen Haard, de excessen die AVA recentelijk aan het licht bracht, in de toekomst vermijden.

Actief voor Amstelveen is blij met deze initiatieven van Eigen Haard maar blijft wel van mening dat het te laat is geconstateerd. Bewoners hebben soms jarenlang in een ongezonde woning gewoond. AVA is blij dat door deze aandacht de woningcorporatie serieus werk maakt van de problemen.

Gonnie van Rietschoten houdt haar mailbox geopend voor huurders die geen of onvoldoende gehoor vinden bij de corporatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie