Afbeelding
Google

270 havo-leerlingen KKC mogen onderwijsvertraging inhalen in de RAI

14 april 2021 om 17:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Leerlingen uit havo 1, 2 en 3 van het Keizer Karel College krijgen deze week les in de RAI. De 270 havo leerlingen kunnen nog tot en met donderdag 15 april de opgelopen vertraging in halen. 

CORONAPROOF Tijdens ‘the bRAIn academy’ komen de leerlingen samen in de RAI om in een volledig ‘coronaproof’ omgeving te werken aan de vakken waar ze moeite mee hebben. Deze samenwerking tussen een onderwijsinstelling en een commercieel bedrijf is uniek in zijn soort. Niet eerder kregen scholieren in het voortgezet onderwijs de kans om lessen in de RAI te volgen. Onder begeleiding van docenten, mentoren en coaches van Remind Learning worden masterclasses over allerlei onderwerpen gevolgd en wordt in kleine groepjes gewerkt. 

CIJFERS OPHALEN Het coronavirus heeft veel impact gehad op het onderwijs. Zowel docenten als leerlingen hebben moeten wennen aan onderwijs op afstand. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk geweest en er zijn dan ook veel leerlingen waarbij corona voor vertraging heeft gezorgd. Deze vier dagen krijgen ze de gelegenheid om hun cijfers op te halen.
Tijdens deze week begint iedere dag met een dagstart. Alle 270 leerlingen komen daar samen om zich later te verspreiden over de zalen. In de middag is er ook aandacht voor sport en spel.

RON BLAAUW Voor de 27 leerlingen die geen vertraging hebben opgelopen was een speciaal project ontworpen. Naast het volgen van masterclasses gingen zij aan de slag met een businessplan voor de RAI. Daarin beschrijven zij welke stappen ze zouden ondernemen wanneer ze een evenement zouden organiseren voor de RAI. Maandag kwam Ron Blaauw samen met de koks van de RAI koken met deze leerlingen. Dinsdag kregen de business leerlingen een rondleiding bij ‘the Stage is Yours’ in hal 12 waarna ze hun business-plan voor de RAI gingen schrijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie