Leeg terras op Stadsplein in Amstelveen.
Leeg terras op Stadsplein in Amstelveen. Ferry Herrebrugh

Amstelveen steunt oproep van vier grote steden voor heropenen van terrassen

12 april 2021 om 13:58 Corona

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat (Handhaving) steunt de oproep die de burgemeesters van de vier grote steden aan de regering hebben gedaan om de terrassen snel weer te heropenen. Volgens de burgemeesters kan de drukte die nu bij mooi weer in parken of op straat ontstaat, beter gereguleerd worden op de terrassen van horeca-ondernemers. Raat vreest net als de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema van Amsterdam dat handhaving van de coronaregels zonder openstelling van de terrassen onhaalbaar wordt vanwege de verwachte toenemende drukte in de komende tijd. 

“Ik begrijp dat we er nog lang niet zijn vanwege de coronacijfers. Maar dat betekent niet dat je mensen nog heel lang thuis moet opsluiten,” stelt Raat. “Bij mooi weer wil iedereen naar buiten toe, dat zag je laatst ook in het Vondelpark in Amsterdam. Dan wordt het al snel te druk, maar mensen kunnen ook nergens anders naar toe. Je ziet dan ook in onze gemeente dat mensen hutje, mutje staan bij een koffieverkooppunt. In z’n situatie is handhaving van de coronaregels echter lastig, want als je er handhavers op af stuurt ontstaat er al gauw een vervelende situatie. Bij openstelling van de terrassen kan dat beter gereguleerd worden door de horeca. Ik neem met petje af voor hoe de ondernemers dat vorig jaar zomer geregeld hadden, met toegangscontrole, voldoende afstand en looproutes.’’    

De Amsterdamse burgemeester Halsema deed op 2 april in het tv-programma Beau als eerste een oproep aan de regering om de terrassen te heropenen. “Ik zie veel liever dat mensen een beetje geordend op een terras gaan zitten, in plaats van met duizend mensen in het Vondelpark. Op de terrassen kan het nog in goede banen worden geleid,” zei ze in de talkshow van RTL4. De burgemeesters van Rotterdam, Den Haag en Utrecht steunden daarna de oproep van Halsema om de terrassen snel weer te openen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie