Het meisjesteam C2 van Myra zamelde met gesponsorde doelpunten 470 euro in voor Spieren Voor Spieren.
Het meisjesteam C2 van Myra zamelde met gesponsorde doelpunten 470 euro in voor Spieren Voor Spieren. Jaap van de Weg

Doelpunten van jeugdteams Myra leveren 900 euro op voor goede doelen

9 april 2021 om 10:36 Overig

AMSTELVEEN Jeugdteams Meisjes C2 en Jongens D1 van hockeyvereniging Myra hebben samen 900 euro opgehaald voor Spieren Voor Spieren en KiKa (Kinderen Kankervrij). Ze brachten het geld bijeen door zich op 27 maart te laten sponsoren voor de gemaakte doelpunten.

In de huidige corona-tijd kan de normale hockey-competitie niet plaatsvinden. Daarom organiseren veel clubs onderlinge wedstrijden tussen verschillende jeugdteams. Bij hockeyvereniging Myra is dat sinds oktober ook een vertrouwd beeld.  Op zaterdag 27 maart kregen de oefenwedstrijden van de Jongens D1 en de Meisjes C2 een extra dimensie. Beide teams hadden ervoor gekozen om hun oefenwedstrijden te laten sponsoren voor twee goede doelen. De JD1 koos KiKa als doel, en de MC2 koos voor Spieren Voor Spieren.\

Via een nieuw sponsorplatform (Goal41.nl) vroegen zij ouders, grootouders, vrienden, buurtgenoten en collega’s om een kleine donatie van 1 euro per gescoord doelpunt. Afhankelijk van het resultaat konden de sponsoren hun bijdrage naar boven (of naar beneden) aanpassen. Op zaterdagochtend ontvingen alle sponsoren een link naar een livestream waarmee de wedstrijd thuis vanaf de bank gevolgd kon worden. De jongens en meisjes hebben extra hun best gedaan en stapten met een winst van respectievelijk 4-1 en 12-0 van het veld.

Door het grote aantal sponsoren (meer dan 120 in totaal) leverde de winst 430 euro  voor KiKa op, en maar liefst 470 euro voor Spieren Voor Spieren. “Het was echt gaaf om op deze manier iets te doen voor kinderen met een spierziekte!” aldus de trotse jonge aanvoerster van de Meisjes C2, Julie Guitjens. 

:

Julie Guitjens (HV Myra MC2) overhandigt de cheque aan Esmay van Dijk-Klompenhouwer (Spieren Voor Spieren)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie