Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Burgemeester Poppens speelt potje schaak met initiatiefnemers van schaken op straat

8 april 2021 om 14:40 Overig

AMSTELVEEN Studenten Niroel Kanhai en Bob Schwippert kwamen 7 april naar het raadhuis om een potje te schaken met burgemeester Tjapko Poppens. Niroel en Bob zijn de initiatiefnemers van schaken op straat. Iedere dinsdagmiddag zitten zij aan de schaaktafels op het Stadsplein (voor het Cobra Museum) om te spelen tegen iedereen die het leuk vindt.

Zij kwamen op het idee, omdat er in coronatijd niet zoveel te doen is. Dat was voor hen zelf ook de reden om het schaken weer op te pakken. Het leuke van op straat te spelen is dat ze allerlei mensen van allerlei leeftijden tegenkomen. Schaken verbindt, is de overtuiging van Niroel en Bob. “Tijdens het schaken raak je vanzelf met elkaar aan de praat. En er loopt altijd wel iemand langs die erbij komt staan. Zo ontstaan gesprekken.” Ook columniste Jacobine van den Hoek liet zich onlangs verleiden tot een schaakpartij. Zij wees de studenten op het mailadres van de burgemeester. Om meer bekendheid aan hun idee te geven nodigden ze de burgemeester uit. Niroel en Bob vonden het een eer om tegen hem te spelen en kwamen daar graag voor naar het raadhuis.

Burgemeester Poppens vindt het een goed initiatief: “Deze tijd maakt mensen vindingrijk en creatief. Het is positief dat jongeren iedereen uitnodigen om te komen schaken en samen iets te doen wat wel kan in coronatijd.”

Schaken kan iedere dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Ook beginners zijn welkom. Eigen schaakspel meenemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie