Marie Lamberechts werkt aan een van haar creaties.
Marie Lamberechts werkt aan een van haar creaties. N / J Studio

Expositie ‘In de maak’ van 19 april tot en met 2 mei te zien in etalages Bijenkorf Amstelveen

7 april 2021 om 11:58 Zakelijk

AMSTELVEEN In de etalages van de Bijenkorf Amstelveen wordt van 19 april tot en met 2 mei de expositie ‘In de maak’ getoond, die het ambachtelijke maakproces van kleding op een vernieuwende manier belicht. De reizende tentoonstelling gaat tot en met 6 juni langs alle zeven winkels van de Bijenkorf, die zo beurtelings een podium geven aan jonge ontwerpers en studenten en hun werk, gemaakt van witte proefstoffen ofwel, toiles. 

Negen jonge ontwerpers reageren met hun werken in eveneens witte proefstoffen op hedendaagse thematieken als duurzaamheid, inclusiviteit en creativiteit. Armia Yousefi, Margherita Soldati, Lisa Konno, Camiel Fortgens, Marie Lamberechts, Flora van Egeraat, Romy Yedidia, Tess van Zalinge en Sinéad O’Dwyer vertellen hoe, voor wie, door wie en waarom deze bijzondere kleding gemaakt is.

Studenten van Meester Opleiding Coupeur en Dutch Shoe Academy hebben in witte proefstoffen vormen en silhouetten gereconstrueerd die ooit verkocht werden bij de Bijenkorf en brengen zo de geschiedenis van de Bijenkorf van 1870 tot nu in kaart.

‘In de maak’ is een project van Room on the Roof, het kamertje in de toren bovenop de Bijenkorf Amsterdam waar regelmatig lokale en internationale kunstenaars worden uitgenodigd om als artist in residence nieuw werk te komen maken. 

De expositie is in Amstelveen te zien van 19 april tot en met 2 mei en in Amsterdam van 24 mei tot en met 6 juni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie