De Frietfabriek begint met een ijssalon.
De Frietfabriek begint met een ijssalon. PR

IJssalon de Frietfabriek opent haar deuren

7 april 2021 om 11:15 Zakelijk

AMSTELVEEN De zon begint weer te schijnen, de vogels beginnen weer te fluiten en de bomen te bloeien. Hoewel de wereld stil en op zijn kop staat is de Frietfabriek, voortdurend in beweging. De zomers worden steeds warmer en het aantal toeristen uit eigen land neemt door het coronavirus fors toe. De Frietfabriek is daarom 31 maart gestart met de verkoop van ambachtelijk schepijs.

Daar waar normaal de gasten aan een tafel zitten is nu ruimte gemaakt voor een volwaardige ijssalon, dit op basis van de vraag van de gasten. 

Voor het ijs is een samenwerking aangegaan met Michiel Fokker en Esmee Pater van The Art of Ice in Laren. Dit bedrijf is primair gericht op wat luxere restaurants. Het ondernemerskoppel wilde het mooie product lokaler maken en voorzien van biologische melk die ze betrekken bij de gepassioneerde Gijsbert Boele uit Loenersloot. In Laren wordt er schepijs van gemaakt. 

Duurzaamheid staat bij de Frietfabriek centraal. “Bij ons dus geen knalgeel vanille-ijs, E-nummers of dat soort gekke dingen, maar pure smaken!” zegt Julia de Vries. Daarbij zal IJssalon de Frietfabriek ook over een ruim vegan ijs-assortiment beschikken. Denk hierbij aan diverse sorbetsmaken waaronder pure chocolade. De Frietfabriek, Nieuwe Kalfjeslaan 1, zal regelmatig diverse acties houden. Deze zijn onder andere terug te vinden op Instagram en Facebook onder de naam ijssalon_defrietfabriek. 

Komt u ook een ijsje proeven?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie