Afbeelding
Pixabay

SP: is fout in beslaglegging bij bijstandontvangers ook in Amstelveen aan de orde?

31 maart 2021 om 14:30 Politiek

AMSTELVEEN Door een fout bij ruim 200 gemeenten is er bij bijstandontvangers met schulden beslag gelegd op meer geld dan wettelijk is toegestaan, meldt SP Amstelveen. Het gaat om tientallen euro’s per maand. Dat blijkt uit een document van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG), dat in handen is van de NOS. 

Wil Roode: “Als woordvoerder werk en inkomen voor de SP Amstelveen kan ik zeggen dat de SP toch weer schrikt van dit bericht. We zijn nog midden in de afhandeling van de kindertoeslagaffaire en gisteren heb ik nog vragen gesteld aan het college over de kleine ondernemers die door fouten van de overheid gedupeerd worden en het gaat maar door. De overheid hoort betrouwbaar te zijn en helaas is dit weer het zoveelste voorbeeld dat er veel mis kan gaan in de uitvoering.” 

De gemeente is de instantie die de inkomensgegevens doorgeeft aan de gerechtsdeurwaarder. Maar nu is gebleken dat er dus 200 gemeenten zijn die de bedragen zonder de vakantietoeslagen hebben doorgegeven. Een gevolg hiervan is dat gerechtsdeurwaarders op te grote bedragen beslag hebben gelegd. Het is nog niet duidelijk of Amstelveen een van die gemeenten is, aldus de SP. 

Wil Roode: “Voor mensen die financieel toch al kwetsbaar zijn is dit een financiële ramp. En daarom stellen wij vragen aan het college of dit ook in Amstelveen aan de orde is en zo ja, wat de gemeente gaat doen om deze groep te compenseren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie