De buitenlessen werken motiverend.
De buitenlessen werken motiverend. Eigen foto

Buitenlessen bij de Horizon: ‘de kinderen kunnen hun energie even kwijt’

29 maart 2021 om 14:00 Onderwijs

AMSTELVEEN De kinderen van basisschool De Horizon krijgen iedere week buitenlessen. Buitenlessen zijn gezond, leuk en ook nog eens goed voor de leerprestaties. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, leren kinderen van De Horizon met meer plezier en spelenderwijs.

"Buitenles is leuk omdat je frisse lucht krijgt en meer beweegt", vindt Melle uit groep 5. Leerkracht Otto Kos vertelt: "De buitenlessen werken motiverend en de kinderen kunnen hun energie even kwijt."
Op 13 april is de landelijke buitenlesdag, steeds meer scholen doen mee aan het initiatief van Jantje Beton en IVN natuureducatie.

"Alle scholen kunnen inschrijven en gebruikmaken van het lesmateriaal. Ook als je nog geen ervaring hebt met buitenlessen is het zeker de moeite waard om te proberen", aldus Marijke Stenger, directeur van De Horizon.
Bij een buitenles kan de leerkracht goed een uitdagende les aanbieden. Leerlingen corrigeren elkaar, zoeken zelf dingen uit en werken samen. Door hun hele lichaam en meerdere zintuigen te gebruiken tijdens het leren, heeft het een positief effect op het leerproces en het is ook nog eens goed van de lichamelijke gezondheid. Het team van basisschool De Horizon heeft de afgelopen jaren buitenlessen steeds verder uitgebreid en is erg enthousiast.

Samen de uitdaging aangaan.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie