Baraa en Niels bij de door hen gemaakte schilderijen met in hun midden wethouder Berkhout..
Baraa en Niels bij de door hen gemaakte schilderijen met in hun midden wethouder Berkhout.. Gemeente Amstelveen

Jongeren exposeren werk in etalage Cobra Museum Amstelveen

27 maart 2021 om 08:00 Kunst

AMSTELVEEN Werk van jongeren die in de voorjaarsvakantie mee hebben gedaan aan een schilderworkshop van kunstenaar Hans Breuker is momenteel te zien in de etalage van het Cobra Museum. De workshop was georganiseerd door  Jongerenwerk Amstelveen om jongeren in coronatijd afleiding en een uitlaatklep te bieden. 

Stefan van Raay, plaatsvervangend directeur Cobra Museum werkte graag mee aan deze bijzondere tentoonstelling in coronatijd. Hij stelt het museum beschikbaar voor een volgende workshop. De schilderijen van deze groep kunstenaars zijn tot eind april te bewonderen in de etalage.

Kunstenaar Hans Breuker vertelt dat deelnemers aan de kunstworkshop leren om door te zetten en te focussen. “De jongeren vonden het lastig om op gang te komen. In het begin ziet alles er lelijk uit, maar als je doorzet wordt het steeds mooier. Dan kun je genieten van iets dat je met je eigen handen en fantasie gemaakt hebt.”

Wethouder Frank Berkhout (Jeugd) kwam een kijkje nemen bij de expositie in de etalage van het museum in het Stadshart. “Die smiley die Baraa maakte, geeft wel een mooi tijdsbeeld. Zo voelen we ons allemaal wel een beetje in deze tijd. Geweldig dat jongeren hun ideeën en gevoel omgezet hebben in kunst. Dan is het helemaal geweldig dat het Cobra Museum helpt om hen te laten schitteren. We gaan zeker vaker samenwerken om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst en cultuur.”

In de meivakantie organiseert Jongerenwerk, naast sportactiviteiten, weer een kunstworkshop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie