Saskia Stehouwer behoort tot de Klimaatdichters
Saskia Stehouwer behoort tot de Klimaatdichters Foto: Rosa van Ederen

Bieb houdt online poëzieavond ‘De natuur is hier’ met dichter Saskia Stehouwer

21 maart 2021 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelland houdt op donderdag 22 april een online poëzieavond met dichter Saskia Stehouwer over bedreigde planten en dieren en hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. De avond staat in het teken van het thema van de Maand van de Filosofie: ‘De natuur was hier’. Meliza de Vries gaat over dit thema in gesprek met Saskia Stehouwer en beide dichters zullen gedichten voordragen.

Saskia Stehouwer bracht drie bundels uit bij Uitgeverij Marmer. Haar laatste bundel is geheel handgeschreven en gemaakt van zelfgeschept papier van plantenresten en fruitafval. Gedichten van Meliza de Vries verschenen in verschillende literaire tijdschriften. Beide dichters maken deel uit van de Klimaatdichters, die met poëzie in al haar vormen een klimaatvriendelijke wereld willen creëren.

Liefhebbers kunnen de avond gratis bijwonen via Zoom. Wie zich heeft aangemeld ontvangt een week van te voren de link. Aanmelden kan via amstelland.op-shop.nl

Wie zelf een gedicht voor wil dragen in het programma, kan een mailtje sturen naar m.de.vries@debibliotheekamstelland.nl. De deelnemers krijgen de naam van een bedreigde plant of dier toegestuurd om hierover een gedicht te schrijven, maar ze mogen ook zelf een plant of dier kiezen. Er kunnen maximaal zeven gedichten voorgedragen worden, dus de organisatoren raden aan om er snel bij te zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie