Artist impression van de geplande ontwikkeling bij De Kegel.
Artist impression van de geplande ontwikkeling bij De Kegel. Netjes Beheer

Uitbreiding van hotel en bouw 87 huurappartementen bij De Kegel

19 maart 2021 om 07:30 Wonen

AMSTELVEEN Het college van B en W biedt het bestemmingsplan De Kegel ter vaststelling aan de gemeenteraad aan. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van 87 huurappartementen en uitbreiding van Grand Hotel Amstelveen.

Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk om op de locatie van restaurant Nice en het bowlingcentrum twee kleinschalige appartementengebouwen te realiseren van respectievelijk zeventien en achttien appartementen. Het bowlingcentrum blijft behouden in de nieuwe situatie. Het Grand Hotel Amstelveen wordt deels vernieuwd en uitgebreid met maximaal veertien hotelkamers en vergader- en horecafuncties, waarin ook restaurant Nice een plek krijgt.

Naast het Grand Hotel Amstelveen komen 52 appartementen. In totaal omvat het plan 87 huurappartementen waarvan ruim 75 procent met een huurprijs in het middeldure segment. De helft daarvan met een huur tot maximaal circa 950 euro en de andere helft tot maximaal circa 1.160 euro (prijspeil 2021).

SAMENSPRAAK De gemeente, Netjes Beheer (eigenaar en ontwikkelaar van het complex) en omwonenden zijn lange tijd in overleg geweest over de veranderingen op het terrein van De Kegel en ook over de verkeersontsluiting. Het college van B en W heeft bij behandeling van de startnotitie toegezegd om in aanloop naar het bestemmingsplan waar mogelijk tegemoet te komen aan geuite bezwaren. Een aantal aanpassingen, zoals minder inkijk en dus meer privacy, inpandige balkons, bouwen met meer afstand tot bestaande woningen en een bouwlaag minder, is vastgelegd in het bestemmingsplan.

Andere afspraken die niet in een bestemmingsplan thuishoren, zoals het aanbrengen van groen op eigen terrein en de mogelijkheid voor omwonenden aan de Hugo de Vriesweg om hun woningen op grondgebied van De Kegel via de Bovenkerkerweg te kunnen blijven bereiken, leggen omwonenden en ontwikkelaar onderling schriftelijk vast.

Door deze tegemoetkomingen zijn de omwonenden van mening dat in voldoende mate aan hun bezwaren wordt voldaan. Zij geven aan bereid te zijn om de zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te trekken, zodra de afspraken tussen hen en de ontwikkelaar schriftelijk zijn vastgelegd. Dat was dinsdag op het moment van collegebehandeling van het bestemmingsplan nog niet geformaliseerd.

NATIONAAL TENNISCENTRUM Ontwikkelaar en eigenaar Netjes Beheer is in 2016 gestart met het plan om het gebied De Kegel gefaseerd te transformeren naar een nieuw en hoogwaardig gebied voor vrijetijdsbesteding, wonen en werken. Vooruitlopend op het bestemmingsplan De Kegel kon het Nationaal Tenniscentrum (NTC) reeds worden gerealiseerd. Het NTC is eind 2019 geopend met aan (top)tennissen verbonden faciliteiten en een deels verdiepte parkeergarage.

Vooruitlopend op het bestemmingsplan De Kegel werd het Nationaal Tenniscentrum (NTC) in 2019 al gerealiseerd.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie