Afbeelding
PR

Werner Pieterse leest oudste bijbelboek Marcus

19 maart 2021 om 15:20 Religie

AMSTELVEEN In de veertigdagentijd leest stadsdominee Werner Pieterse het oudste en soberste verhaal over Jezus voor. In tien afleveringen leest hij ter inspiratie het Marcus-evangelie, om bij te verstillen of gewoon te beluisteren. De afleveringen zijn te bekijken en beluisteren op zijn website: wernerpieterse.nl.

Elke zondag tot Pasen is er een nieuwe aflevering en vanaf 1 april elke dag om 17.00 uur. “De Bijbel is sowieso natuurlijk een stokoud boek”, begint Pieterse, “het vraagt doorzettingsvermogen dat te beluisteren.” En ondanks dat het niet altijd begrijpelijke taal is, kiest hij ook nog voor een oude vertaling. Waarom? “Vereenvoudigingen zijn toch te vaak ook interpretaties, waarin te veel moraal of moderne ‘begrijpelijkheid’ is toegevoegd. Soms is het ook juist de bedoeling van een verhaal om een vraag open te laten of te verontrusten of verwarren’. En op de vraag wat hij met deze voorleessessies wil bereiken zegt hij: “Ga naar mijn website, luister er eens op een voor jouw rustig moment naar en laat je verrassen en inspireren.” 

De veertigdagentijd is een periode van bezinning. Voor deze periode organiseren de protestantse kerken in Amstelveen en Buitenveldert een reeks aan activiteiten, in een vast ritme per week. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.pga-b.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie