De coronatestbus staat nu in Ouderkerk maar staat vanaf 29 maart weer in Amstelveen.
De coronatestbus staat nu in Ouderkerk maar staat vanaf 29 maart weer in Amstelveen. Monique Sons

Coronatestbus staat vanaf 29 maart opnieuw in Amstelveen

18 maart 2021 om 15:28 Corona

AMSTELVEEN De coronatestbus van de GGD keert terug naar Amstelveen en staat vanaf maandag 29 maart tot en met zondag 18 april op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. Inwoners van Amstelveen met lichte klachten kunnen zich dagelijks tussen 9.00 tot 12.00 uur en 12.45 en 16.00 uur zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona.

De coronatestbus staat deze week in Ouderkerk en volgende week in Duivendrecht. Tot afgelopen zondag stond de bus ook al twee weken in Amstelveen. Toen werd deze goed bezocht. Gedurende die periode van twee weken werden ruim 2.000 personen getest, waarvan 5,7% positief.
De mobiele testlocatie is een omgebouwde touringcar. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de PCR-test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus totdat zij aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers worden dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. De testuitslag is meestal binnen 48 uur bekend, net als bij de reguliere testlocaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie