Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Servicepunt Energieadvies ondersteunt bij gezamenlijk verduurzamen van gebouwen

17 maart 2021 om 10:06 Overig

AMSTELVEEN Het Servicepunt Energieadvies, dat zich richt op Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties, is opgezet als vervolg op het Duurzaamheidsfonds. Met het Servicepunt Energieadvies wil de gemeente op een laagdrempelige manier organisaties en groepen ondersteunen bij het gezamenlijk verduurzamen van gebouwen.

Het Servicepunt heeft tot doel om met procesbegeleiding groepen te ondersteunen met het realiseren van energiebesparing en duurzaam opwekken van energie. Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Het ondersteunen van bewonersinitiatieven, VvE’s, maatschappelijke organisaties en (kleine) particuliere verhuurders bij het verduurzamen van hun gebouwen is een belangrijk speerpunt van de gemeente. De praktijk leert ons dat het vaak technisch en organisatorisch ingewikkeld is om verduurzaming voor elkaar te krijgen. Wij hopen dat we met het aanbieden van procesbegeleiding werk uit handen nemen waardoor meer maatregelen tot uitvoering gebracht zullen worden. Minder bureaucratie, meer impact.”

Er is gekozen voor deze nieuwe aanpak op basis van de evaluatie van het Amstelveense Duurzaamheidsfonds. Een belangrijke wijziging is dat men nu een energieadviseur of procesbegeleider krijgt via de gemeente. Het actief aanbieden van procesbegeleiding is gericht op het behalen van concrete resultaten. Meer informatie en aanvragen kan via www.amstelveen.nl/servicepuntenergieadvies .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie