Bezoekers struinen onder meer door het bos om de Schotse Hooglanders te voeren.
Bezoekers struinen onder meer door het bos om de Schotse Hooglanders te voeren. Joop Touw

Alleen middenpad Schinkelbos toegankelijk tijdens broedseizoen

16 maart 2021 om 14:04 Overig

AMSTELVEEN In het Schinkelbos is van 15 maart tot 15 juni alleen het rechte doorgaande middenpad toegankelijk voor bezoekers. Door afsluiting van het andere pad (de rondgang) krijgen amfibieën, insecten, vogels en zoogdieren volgens het bosbeheer beter de kans zich ongestoord te ontwikkelen tijdens het broedseizoen. 

Het Schinkelbos, dat in het zuiden aan het Amsterdamse Bos grenst, is een jong gebied. Daardoor komen er (vogel-)soorten voor die zich elders in het Amsterdamse Bos niet laten zien. Ook kwetsbare soorten als raaf, houtsnip, vossen, konijnen, hazen, ransuilen en andere roofvogels vinden hun plek in het gebied.

Met de afsluiting wil het bosbeheer voorkomen dat deze dieren verstoord worden door het groeiende aantal bezoekers. ‘Dat steeds meer mensen de waarde van de natuur weten s heel mooi, maar onze boswachters zien dar dat ook een keerzijde heeft. Bezoekers verlaten de paden om te gaan struinen door het Schinkelbos. Hooglander koeien worden gevoerd. Zo raakt de natuur verstoord. Daarom is tijdens het broedseizoen alleen het middenpad door het Schinkelbos toegankelijk,’ aldus het bosbeheer. 

De boswachters zullen extra toezien op het naleven van deze regel, op basis van artikel 461 Wetboek van Strafrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie