Roderick Vonhögen gaat Chris van den Helder helpen met de verkoop van de St. Urbanuschocolade.
Roderick Vonhögen gaat Chris van den Helder helpen met de verkoop van de St. Urbanuschocolade. Eigen foto

Roderick Vonhögen vindt licht in Bovenkerk

16 maart 2021 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN Roderick Vonhögen gaat wekelijks in zijn tv-programma ‘Roderick zoekt licht’ op zoek naar hoopvolle verhalen, optimistische mensen en tradities die verbinden. Zaterdag 20 maart is hij om 16.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 te zien tijdens zijn bezoek aan de St. Urbanuskerk in Bovenkerk. 

Roderick maakt een tocht door Bovenkerk en praat met Chris van den Helder over de St Urbanus Chocolade, met Clem Venne over de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus met Ad Verkleij over de herbouw binnen de R.K. parochie Amstelland. Daarna krijgt hij een rondleiding over de bouwplaats van de herbouw.
Roderick fietst mee met de St Urbanus Chocolade bakfiets van Chris door Bovenkerk en gaat helpen met de verkoop van de repen. Hij vindt het zo’n uniek idee om met de verkoop van chocolade de herbouw van een kerk te steunen dat hij graag wil zien en horen hoeveel St. Urbanus Chocolade al is verkocht. Vanaf september 2018 (net na de brand) zijn er al ruim 20.000 repen verkocht en de netto opbrengst van de chocolade is nu 70.000 euro. De hoop is dat het streven van 100.000 euro dit jaar nog verwezenlijkt wordt.
Ook de andere vrijwilligers zorgen voor inkomsten met verschillende acties. De teller staat inmiddels op 370.000 euro.
Roderick gaat ook kijken bij de herbouw en maakt daar opnames. Aanstaande zaterdag kan iedereen zien hoe de herbouw vordert en wat er allemaal bij komt kijken.
helponsuitdebrand.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie